info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

10 dagen Familie Avontuur

Dit is een familie tocht speciaal ontworpen voor gezinnen met kleine kinderen, min. leeftijd is 5 en er geldt een gereduceerde prijs voor kinderen jonger dan 12. Gegarandeerd vertrek op geselecteerde zaterdagen in het jaar, met een minimum van drie (3) personen (2 volwassenen en 1 kind).

Dag 1: Windhoek > Namib Desert Camp, buiten het Namib Naukluft Park gelegen. U wordt tussen 08:00 en 08:30 opgehaald  om in kantoor met de rest van de groep kennis te maken. Als iedereen er is, kunnen we Windhoek verlaten en vertrekken we in de richting van de woestijn. Onze rit zal ons door de Khomas Hochland Berg keten brengen en dan verder Zuid West richting de Naukluft Mountains. Lunch onderweg en dan bereiken we de open vlaktes en vanaf hier is het slechts een korte afstand tot onze volgende stop, het kleine stadje Solitaire. We zullen hier stoppen om brandstof aan te vullen en verfrissingen voordat we verder gaan voor een korte rit naar het kamp voor de nacht. Wij streven ernaar in de late namiddag in het kamp aan te komen zodat er tijd zou moeten zijn voor een duik in het zwembad en de zonsondergang over de Naukluftgebergte zon te bewonderen. (Houd er rekening mee dat we niet kamperen in het Park gebied, maar op ongeveer 48 km afstand.) Het diner wordt op een open vuur klaar gemaakt.

namibia-1341383_640Dag 2: Namib Desert Camp – Sossusvlei – Namib Desert Camp, (250 km). Een vroege start is deze ochtend van essentieel belang als we het zachte licht van de zonsopgang op de woestijn willen zien. We passeren Sesriem bij zonsopgang, rijden de droge rivierbedding in en zullen al snel de duinen aan weerskanten van ons zien. We stoppen om onderweg foto’s te maken om dit dit de plek is, waar u het sterke contrast van kleuren ziet als de zon op de zijkanten van de duinen schijnt. We stoppen voor het ontbijt en bereiden ons voor op de wandeling. De wandeling is alsof er niets anders is, in de koelte van de ochtend, met het zachte zonlicht dat net begint te schitteren op de duinen,een scherp licht creerend en een schaduw contrast over de hele woestijn werpt. Oude mineralen bodems, kleine kameel doorn bomen en de kans om een gemsbok te zien of misschien een struisvogel maken de foto opties perfect. We brengen de ochtend in en rond Sossusvlei door, met tevens een bezoek aan duin 45 en als de dag vordert keren we terug naar Sesriem voor lunch om aan de hitte van de middag te ontsnappen. Naarmate het afkoelt in de late namiddag zullen we een korte excursie naar de Sesriem Canyon maken. Later in de middag keren we terug naar de camping en kijken ernaar uit om te zwemmen in het zwembad en diner te hebben..

Dag 3: Namib Desert Camp – Swakopmund, Skeleton Coast (300 km). Een vroege start vandaag, richting noord-west naar de badplaats Swakopmund gelegen aan de Skeleton Coast. Het duin gebied ver achter ons latend, zijn we al snel terug in de woestijn berg. In het Solitaire gebied zullen we stoppen bij de ‘N / A’an ku se Namib Conservation Centre’, een 500 hectare Conservation Centrum. Na onze leerzame tour vertrekken we, steken de Steenbokskeerkring over en doorkruisen zowel de Gaub en de Kuiseb, rijdend naar de droge rivierbedding op de bodem van de canyon voor we er aan de andere kant weer opklimmen, kijkend naar het spectaculaire woestijnlandschap dat zich voor ons ontvouwt. Vanuit de bergen steken we de verlatenNamib gravel vlakten over vóór we de zandduinen kust bij de havenstad Walvis Bay bereiken. We stoppen voor een picknick lunch naast de oceaan en is er tijd om de flamingo’s en andere vogels te zien in de Walvisbaai lagune voordat u verder gaat, voor de nu nog korte rit naar Swakopmund. De Swakopmund gedeelte van de reis is bedoeld om mensen in staat te stellen om te ontspannen, hetzij met de groep, of op zichzelf. Alleen ontbijt is voorzien, dit om uw tijd hier zo flexibel mogelijk te plannen en niet vast te zitten aan groep maaltijden. Het geeft u ook de kans om enkele van de uitstekende lokale cafés en restaurants te proberen.De vis in Swakopmund is super. Uw gids zal aanbieden voor deze avond een groep maaltijd te organiseren in een lokaal restaurant. Deelname wordt aanbevolen, maar is op geen enkele wijze verplicht. Diner vanavond is niet inbegrepen in de prijs van de reis.

Dag 4: Swakopmund (B). Vandaag gaat u de Dolphin Cruise in Walvis Bay doen, uw gids neemt u mee naar de meeting point waar u uw schipper zal ontmoeten. Eenmaal aan boord, begint de reis vanaf de Walvis Bay Waterfront en gaat door tot in de prachtige Bay Area, die meer schoonheid bezit dan het oog in eerste instantie kan vast leggen – Een wrak, vuurtoren, Oyster Platforms, verschillende vogelsoorten, zeehonden en nog veel meer Marine Life. Langs deze route, zal uw gids meer informatie geven over de Walvis Bay Oesters..Het proeven van deze lekkernijen is inbegrepen. Rondom de Point , kunnen 3 verschillende soorten dolfijnen worden Heavisidedolphinaangetroffen, te weten: de Heavyside Dolphins – die de belangrijkste zijn, omdat ze endemisch zijn voor de kust van Namibië, Dusky Dolfijnen en Atlantic Humpback-whaleBottlenose Dolphins. In het seizoen kunnen grotere zoogdieren, zoals de Southern Right Whale en de Bultrug Bultrug-Whales worden gespot en met een beetje extra geluk, de machtige Killer Whales (Orca’s). Mola Mola (Sunfish) en de lederschildpadden spotten houden onze gasten ook op de kijk uit! Dit alles kunt u zien, terwijl u comfortabel ontspant in de saloon, trampolines of op het dek, terwijl u van een glas mousserende wijn geniet en snacks. In de middag  heeft u vrije tijd om meer avontuurlijke activiteiten te doen zoals hieronder wordt omschreven of gewoon te relaxen op het strand. Het idee is dat iedereen deze tijd zelf invult. Swakopmund is een zeer aangename badplaats met veel winkels, een goed stuk strand (hoewel de Atlantische Oceaan is hier behoorlijk koud) en een open-air curiosa markt. Er is ook een zeer goede museum en de Namibische National Marine Aquarium bevindt zich in Swakopmund. Als alternatief zijn er diverse optionele activiteiten die kunnen worden geregeld. Deze omvatten vliegtuig en microlight vluchten over de woestijn, mooie ritten, vis tochten (zowel vanaf het strand of in een boot), four-wheel motor (quad) uitstapjes naar de woestijn en over de duinen rond Swakopmund, zand boarding tochten ( ook in de duinen), parachutespringen, surfen, vogels kijken en nog vele andere activiteiten zijn beschikbaar. Uw gids zal alle mogelijke opties met u bespreken voordat u Swakopmund bereikt biedt aan om boekingen te maken op voorhand van uw aankomst. (N.B. Alle extra activiteiten en excursies in Swakopmund zijn afhankelijk van beschikbaarheid en geboekt voor eigen rekening en risico van de klant). Het diner deze avond is niet inbegrepen in de prijs van de safari..Dunes_fs

Dag 5: Swakopmund > Twyfelfontein (350 km) We vertrekken vroeg richting het noorden langs de kust, we zullen eerst een bezoek aan de zeehondenkolonie bij Cape Cross brengen, waar het mogelijk is om duizenden zeehonden te zien in het water en op de omringende rotsen en stranden .Vanaf hier zullen we naar het oosten rijden, in het binnenland en terug de woestijn in, doorreizend naar het kleine stadje Uis, een oude mijnstad, min of meer in de middle of nowhere. UIS is een van de beste plekken om halfedelstenen te kopen waar Namibië beroemd om is. Hier kunnen ruw Amethist, Toermalijn etc voor een koopje gevonden worden. Van Uis passeren we de hoogste berg van Namibië, The Brandberg, (2573 m) en gaan door tot één van de mooiste woestijngebieden in Namibië, Damaraland. Van Uis blijven we rijden in de richting van de mooiste landschappen van de Damaraland vervolgens rijden we via de Brandberg, de hoogste berg van Namibië, 2573 meter hoog. Brandberg Mountain is een oude Bushman spiritueel gebied. We blijven rijden naar het gebied van de Twyfelfontein waar we stoppen op de Burnt Mountain en de Organ Pipes. We overnachten onder de sterren!

Dag 6 & Dag 7: Twyfelfontein > Etosha, Okaukuejo. (350 km) Vroeg vertrekken o van de koelte van de ochtend te genieten  via een omweg naar het westen, om de oude Bushman rotstekeningen te bezoeken op lions Twyfelfontein. Op deze locatie hebben we een lokale gids om ons te begeleiden bij een korte rondleiding. Na het verlaten van de ingraveringen reizen we via Khorixas naar Outjo voor een korte stop voor verse voorraden en waar we ook koffie en plakkerig gebak bij de plaatselijke bakker kunnen krijgen, alvorens verder naar Etosha’s premier resort Okaukuejo te reizen. Etosha vormt de belangrijkste game viewing tijdens onze safari en het Okaukuejo gebied biedt ons een aantal van de beste drinkplaatsen in het park en de beste kans om een aantal ‘Big Game’ te zien.Op safari gaan is niet de enige manier om de Afrikaanse wilde dieren in Okaukuejo te zien. Direct aan de grens van het kamp en op loopafstand is er een verlichte drinkplaats voor nagenieten kijkend naar wilde dieren die er komen drinken. Okaukuejo is beroemd om zijn waterput, is beschreven als een van de “beste gelegenheden in Zuid-Afrika” om wilde dieren te zien zoals de zwarte neushoorn, olifant, leeuw en talloze soorten antilopen worden hier vaak gespot.

lions-e1471454948864Dag 8:  Etosha, Okaukuejo > Oosten van Etosha, Namutoni. Een hele safari dag. We vertrekken weer vroeg om van de koele ochtendlucht te genieten als we al rijdend door Etosha naar Halali kamp gaan, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en word prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden. De safari is meestal uitstekend en we hebben de kans om een aantal nieuwe soorten, die normaal niet worden gezien op de Okaukuejo kant van het park af te vinken. We stoppen bij Halali om even uit te rusten met een ontspannen lunch. Er is tijd om de Halali waterhole te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar voordat u verder op weg gaat met onderweg een gamedrive naar Namutoni. We moeten voor zonsondergang terug bij het kamp zijn. Ook hier is er een verlichte waterput te bezoeken tijdens de avond dus de safari gaat verder …

Dag 9: Namutoni, Etosha > Waterberg Resort (350 km) We verlaten Etosha National Park aan de oostelijke kant waar we door de akkers rijden in de richting van het zuiden naar Otjiwarongo. Onderweg zullen we het Cheetah Conservation Fund bezoeken. Na de lunch vertrekken we en rijden verder naar Waterberg Plateau waarvan sommige 200 meter boven de omringende zee van de Afrikaanse bush en savanne stijgen, het Waterberg Plateau met zijn flamboyante steen-rode zandsteen vormen en weelderige groene vegetatie, presenteert een eiland van levendige kleuren. De 405.5Km² park, ligt 60 km ten oosten van CheetahOtjiwarongo en 300 km ten noordoosten van Windhoek werd proclaimed in 1972. Het werd oorspronkelijk opgericht als een toevluchtsoord voor zeldzame en bedreigde soorten die in de Kavango en Caprivi regio’s werden gevonden, zoals roan en sable antilopen, tsessebe en Kaapse buffel. Vandaag is het park thuisbasis van zo’n 25 dieren en meer dan 200 vogelsoorten. De vegetatie verandert dramatisch van acacia savanne aan de voet van het plateau tot weelderige groene sub-tropische droge bossen met hoge bomen en grazige vlakten aan de top.

Dag 10: Waterberg Resort > Windhoek (330 km). In de ochtend vertrekken we en rijden naar het zuiden in de richting van het stadje Okahandja, thuis van Namibië grootste houtsnijwerk markt. De kraampjes werken op een lokale coöperatieve basis en bieden een breed scala van echt Namibische souvenirs. We vervolgen richting Windhoek – Hosea Kutako luchthaven om u in te checken voor uw uitgaande vlucht.

Dit is het einde van een onvergetelijke avontuurlijke tour!

Interesse in deze tocht? Stuur ons vrijblijvend een email voor de vertrek data en actuele prijzen!