info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

10 dagen Namibië Explorer

CheetahDag 1: Windhoek > Okonjima>  Africat (300 km)  (kamperen) U wordt opgehaald tussen 08:30 en 09:00 uur. We zullen richting het noorden reizen, stoppen bij kleine dorpjes langs de weg met inbegrip van Okahandja, waar we de tijd hebben voor een bezoek aan Namibië’s grootste houtsnijwerk markt. De markt wordt op lokale coöperatieve grondslag gerund en is één van de beste plekken om echte Namibische souvenirs te kopen. We vervolgen de weg naar het noorden over akkers en hebben voornemens om ’s middags aan te komen bij Okonjima, om op tijd het kamp op te zetten en om een tijdje in de schaduw te ontspannen voordat we op weg gaan om aan de middag activiteiten te deelnemen. Okonjima is thuis van de Africat Foundation, een specialistisch conversation concern dat haar activiteiten focust op de Afrikaanse Big Cats, in het bijzonder de cheetah. Vanmiddag wordt u meegenomen op een tour waarbij u in staat zult zijn om close-up-en persoonlijk, een aantal van de cheetahs te ontmoeten die meedoen aan het Africat revalidatieprogramma. Het merendeel van de dieren die momenteel woonachtig in Okonjima zijn, zijn gered uit verschillende wanhopige situaties, als wees of gevangen in een val, en het doel van de revalidatie proces is om te proberen om ze opnieuw in te voeren in het wild. Na onze educatieve tour zullen we terugkeren naar ons kamp en het diner voor bereiden onder de Afrikaanse sterren.

Dag 2: Okonjima > Africat – Namutoni > East regio Etosha (300 km)(kamperen) Een vroege start en voortzetting richting het noorden,  passeren we enkele kleine dorpjes en maken korte stops om verse voorraden en brandstof aan te schaffen. Vervolgens naar East Etosha, Namutoni regio kamp, we streven er weer naar om op tijd voor de lunch te arriveren, zodat u nog even kunt ontspannen voordat we naar het park rijden tijdens de koelte van de namiddag voor onze eerste game drive.

Dag 3: Oost Etosha > Okaukuejo, Etosha National Park (kamperen) Een hele dag met gamedrives. We vertrekken weer vroeg om van de koele ochtend bries te genieten als we naar het BlackRhinoEtosha Halali kamp, rijden met onderweg een gamedrive, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en wordt een prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden. De ‘gamedrive’ is meestal uitstekend en we hebben de kans om een aantal nieuwe soorten ‘af te vinken’ die normaal niet worden gezien op de Namutoni kant van het park. We stoppen bij Halali voor een rust en een ontspannen lunch. Er is tijd om de Halali waterhole te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar, voordat we verder op weg gaan naar Okaukuejo. De waterput is beschreven als een van de “beste mogelijkheden om wilde dieren te observeren in Zuid-Afrika” en de ideale locatie om getuigen te zijn van eigenaardige dier gedrag te ontdekken. Zwarte neushoorns, de grootste olifanten van Afrika, leeuwen en talloze soorten antilopen zijn regelmatige bezoekers tijdens het koele, droge seizoen.

Dag 4: Okaukuejo > Grootberg area (310 km)  (kamperen) We verlaten Etosha en beginnen onze reis naar het zuiden met een relatief korte rit naar het stadje Kamanjab. Binnen dit gebied heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een Himba Village – de enige traditionele functionerende Himba gemeenschap buiten het verre noorden regio Kaokoland van Namibië. Deze stam is hier gemigreerd, lifestyle en gewoonten intact gehouden en volgen hun traditionele manier van leven in hun dorp op een boerderij, de exacte locatie van de plekken varieert omdat de Himba zwerven naar nieuwe locaties. We leren over huwelijk tradities, traditionele gerechten en de geheimen van het “Heilig Vuur” religie. Vanaf hier is het een korte rit naar The Hoada Community Camping dat gelegen is tussen de prachtige granieten heuvels en mopane bomen. Om een eco-vriendelijke touch toe te voegen, het warm water systeem werkt in combinatie met de barbecue, dus terwijl uw maaltijd wordt voorbereid, zal het water worden opgewarmd voor uw douche! We overnachten – op de kampeerplaats onder de sterren.

Dag 5: Grootberg area – Twyfelfontein (190 km)  (kamperen) Vandaag gaan we op weg naar één van de mooiste woestijngebieden in Namibië, Damaraland. We rijden ten westen via de Grootberg Pass en nemen dan een omweg naar Twyfelfonteinde om de oude Bushman rotstekeningen bezoeken . Op deze locatie zullen we een lokale gids hebben om ons mee te nemen voor een korte rondleiding, voordat we het kamp opzetten voor de nacht.

kolonieDag 6:  Twyfelfontein > Swakopmund, Skeleton Coast (420 km)  (accommodatie) Twyfelfontein – Swakopmund, Geraamtekust (420 km) (BL) (chalet)Van Tyfelfontein gaan we dieper in de woestijn en langs de hoogste berg van Namibië, The Brandberg, (2573 m). Terug op de weg voor meer mooie Damaraland landschap. We maken een stop in het kleine plaatsje Uis, een oude mijnstad, en één van de beste plekken om halfedelstenen, waarvoor Namibië is beroemd te kopen. Hier, kunnen ruw Amethist, Toermalijn etc worden gevonden voor een koopje.

Vanaf hier gaan we direct ten westen en steken de “gravel vlaktes” over op weg naar de Atlantische Oceaan en de Sketelon coast. De oceaan begroeten op HentiesBay, rijden we eerst naar het noorden langs de kust om de zeehondenkolonie te bezoeken op CapeCross. Op bepaalde tijden van het jaar kunnen er maar liefst 100.000 CapeFur zeehonden samenkomen. De volgende bestemming is Swakopmund, de Sketelon coast volgend in de premier badplaats van Namibië.

De Swakopmund deel van de reis is bedoeld om mensen in staat stellen om te ontspannen, hetzij met de groep, of op hun eigen. Alleen ontbijt is voorzien, dit is om uw tijd hier zo in te plannen, zo flexibel mogelijk en niet te worden gebonden aan groep maaltijden. Het geeft u ook de kans om enkele van de uitstekende lokale cafés en restaurants uit te proberen. De vis in Swakopmund is super. Uw gids zal aanbieden om een groep maaltijd te organiseren in een lokaal restaurant voor deze avond. Deelname wordt aanbevolen, maar op geen enkele wijze verplicht. Diner vanavond is niet inbegrepen in de prijs van de safari en zal voor eigen rekening van de klant komen.

Dag 7: Swakopmund (B) (chalet) Vandaag is een vrije dag. Het idee is iedereen de tijd te geven om hun eigen ding te doen. Swakopmund is een zeer aangename badplaats met veel winkels, een goed stuk strand (hoewel de Atlantische Oceaan hier is behoorlijk koud ) en een open-air curiosa markt. Er is ook een zeer goed museum en het Namibische National Marine Aquarium bevindt zich in Swakopmund. Als alternatief zijn er diverse optionele activiteiten die kunnen worden geregeld. Deze omvatten vliegtuig en microlight vluchten over de woestijn, mooie ritten, vis tochten (zowel vanaf het strand of in een boot), four-wheel motor (quad) uitstapjes naar de woestijn en over de duinen rond Swakopmund, zand boarding tochten ( ook in de duinen), parachutespringen, surfen, vogels spotten en nog vele andere activiteiten zijn beschikbaar. Uw gids zal alle mogelijke opties met u bespreken voordat u Swakopmund bereikt en zal u aanbieden om de boekingen voor uw aankomst te maken. (N.B. Alle extra activiteiten en excursies in Swakopmund zijn afhankelijk van beschikbaarheid en zijn voor eigen rekening en risico van de klant). Lunch en diner van vandaag zijn niet inbegrepen in de prijs van de safari en is op uw eigen kosten.

Dag 8: Swakopmund – Sesriem (300 km) (BLD) (camping) Onze eerste stop is Walvis Bay, ongeveer 40 km ten zuiden van Swakopmund gelegen. Ten zuiden van de stad is een grote marine lagune dat thuisbasis is van een breed scala van marine vogel leven, met name flamingo’s. We brengen een kort bezoek aan de lagune om de vogels te zien en een kort bezoek aan Walvis Bay om De duinen Namibienog een paar last minute leveringen in te slaan voordat we opnieuw erop uit gaan de woestijn in. Het tweede deel van onze tocht van vandaag brengt ons in meer van de schijnbaar eindeloze Namib gravel vlaktes. Dan verandert het landschap opeens en zijn we in de berg woestijn. De tocht vervolgt als we zowel de Kuiseb en Gaub doorkruisen, beide keren naar de rivier bedden rijdend op de bodem van de canyons en de lange steile weg naar de top beklimmen en de spectaculaire panorama’s die de bergen ons geven. Opnieuw verandert het landschap als we onze weg naar de duin velden volgen. We steken een aantal open gras savannes en landerijen over voordat het terrein begint te wijken voor het immense rode zandduin woestijn van de Namib en vanaf hier is het slechts een korte afstand tot onze volgende stop, het kleine stadje Solitaire. Ons doel is in de loop van de late namiddag bij ons kamp te arriveren en naar de kleuren te kijken op de oostelijke bergen die gloeien en veranderen.

Dag 9: Sesriem > Sossusvlei > Sesriem (120 km) Een zeer vroege start is van essentieel belang op deze ochtend als we het zachte licht van de zonsopgang op de woestijn willen zien. Na het passeren van Sesriem, de toegangspoort tot de duinen en rijdend naar het hart van het duinen, bereiken we Sossusvlei door de laatste 5 km door de duinen te lopen. De wandeling is alsof er niets anders is, in de koelte van de ochtend, met het zachte zonlicht dat net over de duinen schittert een scherp licht en schaduw contrast creërend over de hele woestijn. Oude mineralen bodem, kleine kameel doorn bomen en de kans een gemsbok of misschien een struisvogel te zien maken de foto mogelijkheden perfect. We brengen de ochtend in en rond Sossusvlei, ook een bezoek aan duin 45, en als de dag vordert keren we terug naar Sesriem voor lunch om aan de hitte van de middag te ontsnappen. Naarmate de dag afkoelt in de late namiddag zullen we een korte excursie naar de Sesriem Canyon maken.

naukluft-mountainsSesriem > Windhoek (370 km) Na het ontbijt beginnen we onze tocht, over de bergen en langs de schilderachtige wegen, terug naar Windhoek. We reizen over de Naukluftgebergte en ook over de Khomas Hochland Range, door prachtige bergpassen op onze weg terug naar de bewoonde wereld. We hebben voornemen laat in de middag/vroeg in de avond in de stad terug te zijn en u wordt bij uw accommodatie in Windhoek afgezet.

Heeft u interesse in deze kampeersafari?
Deze safari kost N$ 17.440.  ( tot en met 30-03-2017) Vanaf 01-04-2017 tot en met 31-03 -2018 N $ 20.000 De prijs is N$ wegens de wisselende koers van de Namibische dollar.

Is inclusief: Safari in een Toyota Quantum max 4 personen of indien 5-14 reizigers in een Toyota Dyna truck. maaltijden zoals omschreven in het programma, overnachtingen op kampeerplaatsen of in een hotel tussendoor zoals omschreven.
Exclusief: overige maaltijden, excursies en vliegticket, visums en persoonlijke uitgaven.

U dient alleen te helpen bij het opzetten van de tenten.

Vertrekdata 2017:

JAN FEB MAR APR MAY JUN JUL AUG SEP OCT NOV DEC
13 10 10 07 05 02 07 04 01 06 10 08
27 24 24 14 19 16 14 11 08 13 24 22
31 21 30 21 18 15 20 29
28 25 22 27
29