info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

12 dagen Wilderness & Wellness

Women’s Wilderness &  Wellness  

First you go wild… then you get well(ness)!

Dag 1: Jullie worden van het vliegveld opgehaald en naar het hotel in Arusha gebracht voor overnachting. ( middenklasse hotel op basis van ontbijt)

SONY DSC

Dag 2: Arusha > Lake Manyara. Jullie worden tussen 09:00 en 09:30 uur opgehaald bij het hotel in Arusha. We starten de safari met Lake Manyara voor jullie eerste gamedrive in Tanzania. Bij aankomst zullen we eerst gaan lunchen.  Lake Manyara National Park is een van de kleine parken in Tanzania. De prachtige natuur, de gevarieerde flora en de spannende fauna maken Lake Manyara een voor de hand liggende plek om een dag door te brengen voor we verder reizen naar Serengeti en Ngorongoro.
Het park is vooral bekend om de leeuwen, die een gewoonte hebben om in bomen te klimmen. Er is een goede kans op het spotten van olifanten (Lake Manyara had de grootste concentratie in Afrika, maar als gevolg van illegale stroperijen is het aantal dieren afgenomen.) Verder vinden jullie er nijlpaarden, buffels, giraffen, zebra’s, gazellen en een heleboel bavianen.
We kamperen vannacht in Lake Manyara Kikongoni kamp of indien er hotel kamers beschikbaar zijn in een hotel kamer.

Dag 3: Lake Manyara > Serengeti. Na het ontbijt vertrekken we met picknick lunch naar het Serengeti National Park. Onderweg naar het kamp kunnen jullie al genieten van de wilde dieren. We lunchen onderweg en zullen het kamp voor het diner bereiken. Overnachting op Seronera kampeerplaats.

Dag 4: Serengeti:  Vandaag brengen we een hele dag in Serengeti National Park door,  het meest bekende van de Nationale Parken in Tanzania. Met in totaal 3 miljoen zoogdieren, ngorongoro(ongeveer 1,6 miljoen wildbeests, 450000 Thomson – gazellen, zebra’s 25.000, 109.000 Impala, 7700 topies, 67.000 buffels, 31000 Grants- gazellen, 12000 giraffen, 6000 wrattenzwijnen.
De vele grasvelden maken Serengeti een paradijs voor roofdieren. De meeste zijn hyena’s, maar het National Park is vooral bekend om zijn leeuwen. Hier moeten jullie ongetwijfeld een paar leeuwen op camera vast kunnen te leggen terwijl jullie in het park zijn , Serengeti National park ligt tussen de 900 en 1850 m hoogte. We overnachten op de kampeerplaats dat vanzelfsprekend bewaakt is.

Dag 5:   Serengeti > Ngorongoro Crater. Na het ontbijt doen we een gamedrive. Daarna keren we terug naar het kamp voor de lunch. Na de lunch vertrekken we naar de Ngorongoro Crater voor diner en overnachting in Simba kamp. We doen een gamedrive onderweg naar Ngorongoro Crater. Ter informatie: het kamp in de krater is echt basic, ook kan het er in de nacht best koel zijn neem daarom een warme vest mee!

SONY DSCDag 6: Na het ontbijt dalen we de krater af.  De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem een oppervlak van ca. 260 vierkante kilometer. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem. Daardoor ontstaan verschillende klimaatzones in de krater. Er is een zeer grote kans om de big 5 in een dag te spotten: leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard.
De Ngorongoro krater is een deel van de Ngorongoro Conservation Area. We lunchen in de krater en vervolgen de gamedrive om laat in de middag de krater te verlaten en terug te keren naar Arusha voor overnachting. Jullie overnachten in een budgethotel in Arusha. We dineren in een lokaal restaurant. ( heerlijke ‘samaki’ Tilapia bv)

Dag 7: Na het ontbijt vertrekken we met een comfortabele bus naar Dar es Salaam. Het is een behoorlijke lange rit maar jullie krijgen zo wel de kans om heel veel van Tanzania te zien. Lunch is onderweg en op eigen kosten. ( reken op ongeveer 5 euro)  Bij aankomst transfer naar het hotel voor overnachting. In de avond zullen we een verkenning door Dar es Salaam maken, blijven jullie liever in het hotel om bij te komen dan is dat ook toegestaan. Jullie kunnen in het hotel eten of in eén van de vele restaurantjes in Stone town. ( eigen rekening) Voor een warme maaltijd zijn jullie een paar euro kwijt.

SONY DSC

Dag 8: Na het ontbijt vertrekken we naar Zanzibar per boot. Het is een heerlijke tocht van 2 uurtjes. Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar hotel Swahili house gebracht om in te checken. Vanmiddag hebben jullie enig vrije tijd in de middag zodat jullie zelf kunnen bepalen of jullie in het hotel of in eén van de vele restaurantjes in Stone town willen eten. In de avond genieten jullie van een heerlijke avond cocktail en gezonde snacks op het dek van het hotel. Diner is in het hotel en inbegrepen.

Dag 9: Na het ontbijt gaan we een excursie door Stone town maken en volgt er een kook workshop door een Swahili lady die uitleg geeft over de gezonde werking van kruiden en specerijen. We drinken een overheerlijke smoothie van verse vruchten.  In de middag volgt transfer naar Strand Resort Fumba lodge. Hier zullen jullie de komende dagen genieten van absolute wellness en bijkomen en na genieten van de avontuurlijke safari. Jullie verblijven in Fumba lodge in een  kamer met zee zicht op basis van ontbijt en diner.


Dag 10:
Ontwaken op Zanzibar met uitzicht op de schitterende oceaan, bounty witte stranden en de azuur blauwe zee…we gaan het water op. Met een indrukwekkende Dhow varen we de oceaan op om te snorkelen en van een pick nick lunch te genieten van verse zeebanket en fruit. Voor degene die niet van vis houden zijn er andere opties. We zeilen terug naar de lodge en genieten van een heerlijke avond met een uitstekend diner.

Dag 11: Een super wellness dag met massages, jacuzzi, Spa treatments, foot en hand rituelen, gezonde drankjes en snacks tussendoor. Een dagje verwennerij met een goed gevulde goody bag als dank voor jullie deelname aan onze introductie toer ‘Women’s Wilderness Wellness’ We dineren gezamenlijk en proosten op het einde van deze bijzondere reis. ( diner is inbegrepen)

Dag 12: Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor uw reis naar huis.

Deze reis omvat de volgende faciliteiten: Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw reis gezelschap. Stuur ons een email met het aantal reizigers en de gewenste datum om deze reis te maken.

 

 • Transfer bij aankomst naar hotel.
 • Hotel overnachting in middenklasse hotel in Arusha incl. ontbijt
 • 5 dagen kampeersafari inclusief alle entreegelden van de parken, maaltijden tot en met lunch op safari dag 5, overnachtingen in eenvoudige tenten op kampeerplaatsen, drinkwater tijdens de safari. ( Jeeps met open dak)
 • Overnachting na de safari in budgethotel incl ontbijt.klein-fumba_beach_lodge_9
 • Comfortabele bus naar Dar es Salaam exclusief lunch.
 • Overnachting in Dar es Salaam incl ontbijt.
 • Boot transfer naar Zanzibar met Hoovercraft.
 • Transfer naar Swahili house.
 • Overnachting in Swahili house incl diner en ontbijt.
 • Stone town toer en kookles, workshop kruiden, avond cocktail en snacks.
 • Transfer naar Fumba Beach Lodge op basis van ontbijt en diner.
 • Dhow toer incl picknick lunch met vers zeebanket en fruit.
 • Spa wellness dag incl gebruik van Jacuzzi, body massage, gezonde drankjes, voet en hand ritueel.
 • Transfer naar het vliegveld
 • Goody bag met lokale wellness producten.