info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

14 dagen Namibië Ervaring

Deze safari tocht vertrekt iedere vrijdag vanaf Windhoek met een min. van 2 personen.

Kalahari-DesertDag 1: Windhoek > Kalahari (280 km) U wordt opgehaald bij uw hotel in Windhoek tussen 07:30 en 08:00. We beginnen onze reis naar het zuiden via de hoofdweg over de dunne strook van de Kalahari-woestijn, dat uitsteekt naar de oostkant van Namibië. We stoppen bij kleine dorpjes langs de weg met inbegrip van Rehoboth, de traditionele thuisbasis van de Baster stam en vervolgens naar Kalkrand waar we de hoofdweg afgaan en de Kalahari inslaan. De Kalahari woestijn verrast mensen vaak wanneer ze deze voor het eerst zien. Het is heel anders dan de Namib. Allereerst, bedenk dat de Kalahari geen woestijn is. Het regent er vaker dan in een echte woestijn zou moeten. De Kalahari is een fossiel woestijn. Verwacht geen lange Sossusvlei-stijl duinen verstoken van groen, hier te vinden. De Kalahari duinen zijn zeer verschillend. Laat deze middag stappen we in een open voertuig voor een late namiddag rit bij zonsondergang.

Dag 2: Kalahari > Fish River Canyon gebied (500 km) Op deze ochtend vertrekken we vroeg naar de stad van Mariental en richting zuiden naar Keetmanshoop. Net buiten de stad heeft u de mogelijkheid de Mesosaurus Fossil Site te bezoeken.We reizen via het stadje Keetmanshoop voor overnachting in het ‘Fish River’ gebied. Hier heeft u de mogelijkheid de Quivertree te zien. Quiver fish-river-canyon-354519_640bomen zijn in feite geen bomen, ze zijn een soort van aloë, (Kokerboom), zo genoemd omdat de takken “dictomously” uitsteken. Deze vreemd uitziende planten markeren het landschap in dit deel van de wereld en zijn ter plaatse heel gewoon, maar ze zijn een van ’s werelds meest zeldzame plantensoorten.

Dag 3:  Fish River area > Luderitz (430 km) De Fish River Canyon in Namibië is (naar verluidt) de tweede grootste canyon in de wereld na de Grand Canyon. De onmetelijkheid van dit prachtige landschap is werkelijk adembenemend. De torenhoge rotswanden en diepe ravijnen werden gevormd door water erosie en de ineenstorting van het dal als gevolg van bewegingen in de aardkorst meer dan 500 miljoen jaar geleden. Vandaag meet de canyon 160 km lang tot 27 km breed en bijna 550 m op zijn diepst. Vroeg in de ochtend gaan we naar het belangrijkste uitzicht punt waar we kunnen zien hoe indrukwekkend deze canyon eigenlijk is. Dit is een ideale gelegenheid voor foto’s en om wat tijd door te brengen om dit fantastische uitzicht te ervaren. Vanaf de top zien we de rivier schitteren in het zonlicht ver beneden ons en het is nauwelijks voor te stellen hoeveel millennia het duurde voor de erosie krachten om zo’n prachtig vergezicht te snijden.

Tijd om het kamp op te breken om naar onze volgende bestemming te gaan, de kustplaats Lüderitz waar de gebouwen in koloniaalse stijl vastklampen aan de rotsen met uitzicht op de baai, op sommige dagen een diep iriserend blauw, andere grijs en stormachtig, het frisse klimaat , vissersboten op en neer op de Atlantische Oceaan horizon, pinguïns en zeehonden duiken onder de golven, geven de stad een merkwaardige wereldvreemd allure. Wij streven ernaar in de late namiddag aan te komen in het pension. Het diner zal deze avond op eigen kosten zijn.

kolmanskoppe-49475_640Dag 4: Luderitz > Aus (125 km) Er is tijd om aan een extra excursie deel te nemen ( optioneel) , een marine tocht, een cruise rond Luderitz baai en als het weer het toelaat, naar Halifax Island om de Jackass Penguins te zien. NB: De boottocht is afhankelijk van beschikbaarheid en, indien uitgevoerd, voor eigen rekening en risico. Tijd om Luderitz stad te verkennen met zijn traditionele Duitse architectuur en vervolgens zullen we naar Diaz Point rijden om vogels te spotten, hopelijk een paar zeehonden en de stenen replica kruis , oorspronkelijk opgericht door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz. Direct na de marine trip rijden we naar Kolmanskop, een woestijn spookstad ongeveer 20 km van Luderitz. Het werd gebouwd in 1920 tijdens de diamant drukte en werd verlaten toen grotere en betere diamanten verder langs de kust werden gevonden. Het gebied is nog steeds verlaten en de woestijn heeft de hele stad ingenomen, waardoor het een griezelig gevoel en echte betekenis aan het woord “geest” geeft. We slapen vannacht in Klein Aus Vista, een privé-reservaat, prachtig gelegen in het Aus Mountain Range, (regio Huib-Hoch-Plateau). De weg voert ons door het ‘verboden zone’ zo genoemd omdat in de jaren die voorbij zijn gegaan , werden alluviale diamanten gevonden in Namibië gewoon verspreid over de woestijn. We hebben weer tijd om te genieten van de zonsondergang over de bergen.

Dag 5: Aus > Sesriem (340 km)  Draaiend naar het Noorden rijden we diep in het oude zuidelijke Namibie en reizen op kleine onverharde wegen, passeren een aantal kleine landelijke gemeenschappen langs de weg. Het landschap is hard, en soms grimmig. We doorkruisen deze sombere maar toch mooie landschap, het terrein begint te veranderen en we steken we een aantal open gras savannes en landerijen over voordat het terrein begint te wijken voor het immense rode zandduin woestijn van de Namib. Wij streven ernaar in de late namiddag bij het kamp aan te komen en bewonderen de kleuren die gloeien en veranderen op de bergen in de verte in het oosten.

Dag 6: Sesriem > Sossusvlei > Sesriem (120 km) Een zeer vroege start is van essentieel belang op deze ochtend als we het zachte licht van de zonsopgang op de woestijn willen zien. Na het passeren van Sesriem, de toegangspoort tot de duinen en rijdend naar het hart van het duinen, bereiken we Sossusvlei door de laatste 5 km door de duinen te lopen. De wandeling is alsof er niets sossuvleianders is, in de koelte van de ochtend, met het zachte zonlicht dat net over de duinen schittert een scherp licht en schaduw contrast creërend over de hele woestijn. Oude mineralen bodem, kleine kameel doorn bomen en de kans een gemsbok of misschien een struisvogel te zien maken de foto mogelijkheden perfect. We brengen de ochtend in en rond Sossusvlei, ook een bezoek aan duin 45, en als de dag vordert keren we terug naar Sesriem voor lunch om aan de hitte van de middag te ontsnappen. Naarmate de dag afkoelt in de late namiddag zullen we een korte excursie naar de Sesriem Canyon maken.

Dag 7: Sesriem > Windhoek (370 km) Na het ontbijt beginnen we onze tocht, over de bergen en langs de schilderachtige wegen, terug naar Windhoek. We reizen over de Naukluftgebergte en ook over de Khomas Hochland Range, door prachtige bergpassen op onze weg terug naar de bewoonde wereld. We hebben voornemen na 16.00 uur terug te zijn en u wordt bij uw accommodatie in Windhoek afgezet.

Dag 8: Windhoek > Okonjima>  Africat (300 km)  (kamperen) U wordt opgehaald tussen 08:30 en 09:00 uur. We zullen richting het noorden reizen, stoppen bij kleine dorpjes langs de weg met inbegrip van Okahandja, waar we de tijd hebben voor een bezoek aan Namibië’s grootste houtsnijwerk markt. De markt wordt op lokale coöperatieve grondslag gerund en is één van de beste plekken om echte Namibische souvenirs te kopen. We vervolgen de weg naar het noorden over akkers en hebben voornemens om ’s middags aan te komen bij Okonjima, om op tijd het kamp op te zetten en om een tijdje in de schaduw te ontspannen voordat we op weg gaan om aan de middag activiteiten te deelnemen. Okonjima is thuis van de Africat Foundation, een specialistisch conversation concern dat haar activiteiten focust op de Afrikaanse Big Cats, in het bijzonder de cheetah. Vanmiddag wordt u meegenomen op een tour waarbij u in staat zult zijn om close-up-en persoonlijk, een aantal van de cheetahs te ontmoeten die meedoen aan het ‘ Africat’ revalidatieprogramma. Het merendeel van de dieren die momenteel woonachtig in Okonjima zijn, zijn gered uit verschillende wanhopige situaties, als wees of gevangen in een val, en het doel van de revalidatie proces is om te proberen om ze opnieuw in het wild terug te brengen. Na onze educatieve tour zullen we terugkeren naar ons kamp en het diner voor bereiden onder de Afrikaanse sterren.

Dag 9: Okonjima > Africat – Namutoni > East regio Etosha (300 km)(kamperen) Een vroege start en voortzetting richting het noorden,  passeren we door enkele kleine dorpjes en maken korte stops om verse voorraden en brandstof aan te schaffen. Vervolgens naar East Etosha, Namutoni regio kamp, streven we er weer naar om op tijd voor de lunch te arriveren, zodat u nog even kunt ontspannen voordat we naar het park rijden tijdens de koelte van de namiddag voor onze eerste game drive.

BlackRhinoDag 10: Oost Etosha > Okaukuejo, Etosha National Park (kamperen) Een hele dag met gamedrives. We vertrekken weer vroeg om van de koele ochtend bries te genieten als we naar het Etosha Halali kamp rijden met onderweg een gamedrive, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en wordt een prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden. De ‘gamedrive’ is meestal uitstekend en we hebben de kans om een aantal nieuwe soorten ‘af te vinken’ die normaal niet worden gezien op de Namutoni kant van het park.

We stoppen bij Halali voor een rust en een ontspannen lunch. Er is tijd om de Halali waterhole te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar, voordat we verder op weg gaan naar Okaukuejo, Etosha belangrijkste rust kamp en resort waar we zullen inchecken en het kamp opzetten. Oorspronkelijk was het terrein van een Duitse fort gebouwd in 1901, Okaukuejo herbergt nu het Etosha Ecologisch Instituut, opgericht in 1974; de ronde uitkijktoren is een overblijfsel van het fort. Na het avondeten zijn er nog meer kansen om Etosha’s wilde dieren rijk te zien bij een verlichte waterput, gelegen op de grens van het kamp en gemakkelijk te bereiken op 2 minuten loopafstand.De waterput is beschreven als een van de “beste mogelijkheden om wilde dieren te observeren in Zuid-Afrika” en de ideale locatie om getuigen te zijn van eigenaardige dier gedrag te ontdekken. Zwarte neushoorns, de grootste olifanten van Afrika, leeuwen en talloze soorten antilopen zijn regelmatige bezoekers tijdens het koele, droge seizoen.

Dag 11: Okaukuejo > Grootberg area (310 km)  (kamperen) We verlaten Etosha en beginnen onze reis naar het zuiden met een relatief korte rit naar het stadje Kamanjab. Binnen dit gebied heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een Himba Village – de enige traditionele functionerende Himba gemeenschap buiten het verre noorden regio Kaokoland van Namibië Deze stam is hier gemigreerd, lifestyle en gewoonten intact gehouden en volgen hun traditionele manier van leven in hun dorp op een boerderij, de exacte locatie van de plekken varieert omdat de HimbafamilieHimba zwerven naar nieuwe locaties. We leren over huwelijk tradities, traditionele gerechten en de geheimen van het “Heilig Vuur” religie. Vanaf hier is het een korte rit naar The Hoada Community Camping dat gelegen is tussen de prachtige granieten heuvels en mopane bomen. Om een eco-vriendelijke touch toe te voegen, het warm water systeem werkt in combinatie met de barbecue, dus terwijl uw maaltijd wordt voorbereid, zal het water worden opgewarmd voor uw douche! We overnachten – op de kampeerplaats onder de sterren.

Dag 12: Grootberg area – Twyfelfontein (190 km)  (kamperen) Vandaag gaan we op weg naar één van de mooiste woestijngebieden in Namibië, Damaraland. We rijden ten westen via de Grootberg Pass en nemen dan een omweg naar Twyfelfonteinde om de oude Bushman rotstekeningen bezoeken . Op deze locatie zullen we een lokale gids hebben om ons mee te nemen voor een korte rondleiding voordat we het kamp opzetten voor de nacht.

Dag 13:  Twyfelfontein > Swakopmund, Skeleton Coast (420 km)  (accommodatie) Vanaf hier gaan we dieper in de woestijn en langs de hoogste berg van Namibië, The Brandberg, (2573 m) en mooier Damaraland landschap. We maken een stop in het kleine plaatsje Uis, een oude mijnstad, en één van de beste plekken om halfedelstenen, waarvoor Namibië beroemd is,te kopen. Hier, kunnen ruw Amethist, Toermalijn etc worden gevonden voor een koopje. Vanaf hier gaan we direct ten westen en steken de grind vlaktes over op weg naar de Atlantische Oceaan en de Skeleton Coast. We ontmoeten de oceaan bij Henties Bay, gaan eerst op weg naar het noorden langs de kust om de zeehondenkolonie te bezoeken op Cape Cross. Op bepaalde tijden van het jaar komen hier maar liefst 100.000 Kaapse pelsrobben samen. De volgende bestemming is Swakopmund, de Skeleton Coast volgend in de eerste badplaats van Namibië. Wij streven ernaar om in de late namiddag aan te komen zodat we voldoende tijd hebben om de stad te voet te verkennen voor zonsondergang. Vanavond nemen we de kans om een van de uitstekende restaurants proberen. De vis in Swakopmund is super. Uw gids zal aanbieden om een groeps maaltijd te organiseren in een lokaal restaurant voor deze avond. Deelname wordt aanbevolen, maar is op geen enkele wijze verplicht. (Het diner is voor eigen rekening van de klant)

Dunes_fsDag 14: Swakopmund > Windhoek  (350 km) De rit terug naar Windhoek vandaag duurt ongeveer 4 en een half uur. We vertrekken rond lunchtijd, dat geeft u de tijd om ’s ochtends te ontspannen in Swakopmund. Het heeft vele prachtige winkels, een goed stuk strand (hoewel de Atlantische Oceaan is hier behoorlijk koud) en een open-air curiosa markt. Er is ook een zeer goede museum en de Namibische National Marine Aquarium bevindt zich in Swakopmund. Als alternatief zijn er diverse optionele activiteiten die kunnen worden geregeld. Deze omvatten vliegtuig en microlight vluchten over de woestijn, mooie ritten, vis tochten (zowel vanaf het strand of in een boot), four-wheel motor (quad) uitstapjes naar de woestijn en over de duinen rond Swakopmund, zand boarding reizen ( ook in de duinen), parachutespringen, surfen, vogels kijken en nog vele andere activiteiten zijn beschikbaar.
Uw gids zal alle mogelijke opties met u bespreken voordat we Swakopmund bereiken en zal vrijblijvend aanbieden om boekingen te maken op voorhand van uw aankomst. (N.B. Alle extra activiteiten en excursies in Swakopmund zijn afhankelijk van beschikbaarheid en zijn voor eigen rekening en risico.).

Dit is de laatste dag van onze reis en na de lunch gaan we terug naar de hoofdstad waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

Interesse in deze reis? vraag ons geheel vrijblijvend naar de huidige prijs van deze avontuurlijk interessante reis.