info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

15 dagen Oeganda

Dag 1: Bij aankomst haalt uw chauffeur / gids u op van de luchthaven van Entebbe en brengt u naar uw accommodatie voor het inchecken en overnachting.

Dag 2: Entebbe> Transfer naar Murchison Falls National Park. Na uw ontbijt vertrekken we naar Noordwest-Oeganda langs de Luwero-driehoek, Nakasongola, naar Ziwa Rhino Sanctuary. Bij aankomst gaan we op zoek naar de neushoorns en vervolgens naar het noordelijke deel van Murchison Falls National Park. Check in de accommodatie voor het diner. Later op de avond doen we een game drive. Terugkeer naar de accommodatie voor overnachting.

Dag 3: Murchison Falls National Park. Vertrek ‘s morgens vroeg voor een ochtend gamedrive in het Delta gebied, op zoek naar de wilde dieren zoals de olifanten, buffels, waterbokken, giraffen, oribis, hert beesten, Kobs, wrattenzwijnen, leeuwen, jakhalzen en luipaarden met een beetje geluk moet het lukken de meeste dieren te kunnen zien. Er is tevens een verscheidenheid aan savanne en bosvogels te zien. De gamedrive  duurt normaal gesproken 3 – 4 uur afhankelijk van jullie interesse en wat er te zien is. We nuttigen onze lunch en gaan later in de middag met een boot naar de bron van de watervallen. op de terug weg naar de accommodatie doen we een gamedrive en checken in voor het diner en overnachting.

Dag 4:> Hoima. Vandaag gaan we heel vroeg het park in en doen een gamedrive op weg naar de veerboot van 07:00 uur. We steken over naar het zuiden en rijden naar de top van de adembenemend gewelddadige watervallen van Murchison. Pas wel op voor de tseetseevliegen. Nadat u zich op bevredigende wijze verwondert over dit natuurwonder, rijden we via de zuidelijke poort het park uit en langs traditionele boerderijen en landbouwgronden naar de accommodatie in Hoima om in te checken voor diner en overnachting.

Dag 5:> Fort Portal. Op tijd wakker worden vandaag voor het ontbijt en vervolgens op weg naar Fort Portal, een koel gebied genesteld in de schaduw van de legendarische bergen van de maan. Na het inchecken kunt u de stad gaan bezoeken. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 6:> Semiliki National Park. Ontbijt, picknick lunch mee en we rijden naar het Semiliki National Park. We halen een ranger op het kantoor van de Sempaya-rangers en rijden naar het Kirumia-pad voor een verfrissende wandeling in de natuur. Daarna gaat u naar de ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke ‘ warmwaterbronnen van Sempaya, een natuurlijke gebeurtenis. Deze natuurlijke bronnen hebben een geiser die uit een 8 meter breed gat schiet bij een hoge temperatuur. Mis de vogels langs de route, zoals blauwe ijsvogel en Frasier’s mierslijper en de primaten zoals de grey-checked mangabey en red-tailed monkey niet. Als de tijd het toelaat, bezoeken we de plaatselijke Batwa-pygmeeën voor een kijkje in hun leven en een culturele ervaring. Check in de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 7:> Kibale Chimpanzee Tracking. Vandaag op tijd voor het ontbijt en vervolgens met uw beschermende kleding aan en genoeg drinkwater, gaan we naar Kanyanchu Trail Head voor een briefing voordat u aan de wandel tocht begint onder begeleiding om de chimpansee te bezoeken, die door dit eeuwenoude bos loopt. De schoonheid van deze tocht is dat u ook andere primaten en vogels zult zien, en niet alleen de Chimpansees. Keer ‘s middags terug voor de lunch voordat u deze keer weer naar het Bigodi-moeras gaat voor een natuurwandeling. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 8:> Transfer naar Queen Elisabeth National Park. Vertrek in de ochtend naar het Queen Elizabeth National Park, via de ‘Top of the World’ waar u een spectaculair uitzicht heeft over alle kraters zover uw ogen kunnen zien. Aankomst in het park, lunchen, en daarna een avond gamedrive.Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 9: Nationaal Park Queen Elisabeth. De dag begint vroeg met een ontbijt en vervolgens gaan we dan voor de ochtend game drive naar de Kasenyi vlaktes op zoek naar de wilde dieren zoals onder andere buffels, waterbokken, hyena’s, wrattenzwijnen, leeuwen, en luipaarden.  En voor vogel liefhebbers  goed te weten dat dit park een zeer hoge concentratie aan vogels heeft. We vervolgen onze middag met een bezoek aan de Kikorongo Women Group. We keren terug naar de accommodatie met een avond game drive. Diner en overnachting.

Dag 10:> Ishasha. Na het ontbijt pakken we de picknick lunch mee en rijden  zuidwaarts naar de Ishasha-sector. Bij aankomst halen we een ranger op om op  zoek te gaan naar de boomklimmende leeuwen. Ze rusten ‘s middags in de bomen, dus dit is de beste tijd om ze te bekijken. U kunt uw meegebrachte picknick lunch nuttigen tijdens de gamedrive. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 11: Bwindi> Rushaga-sector. Na een vroeg ontbijt rijden we naar het zuiden  naar het ondoordringbare bosrijke nationale park Bwindi. We passeren Buhoma en Ruhija op weg naar de Rushaga-sector. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 12: Rushaga – Gorilla Tracking. De gorilla-tracking activiteit begint ‘s ochtends vroeg na het ontbijt, draag beschermende kleding, wandelschoenen en neem voldoende drinkwater mee en een lunchpakket. We rijden naar de receptie van Rushaga voor een briefing voordat u op enkele kilometers van de receptie vandaan, naar het start  van uw wandel tocht gaat. Na de tocht keren we terug en kunt u uitrusten van deze lange wandeling. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 13:> Lake Mburo National Park. Na het ontbijt vertrek naar het Lake Mburo National Park via de glooiende heuvels van Kabale met een lunchpauze in het Igongo Cultural Center in Mbarara (centrum van Biharo).Vervolgens naar Lake Mburo, in checken bij aankomst in uw accommodatie, waarna we in de avond een nachtelijke gamedrive doen. Diner en overnachting.

Dag 14:> Transfer naar Kampala. Vroeg opstaan om  een ochtend game wandeling te maken aan de oevers van Lake Mburo op zoek naar de wilde dieren  zoals de zebra’s, impala’s, reebokken, elanden, topi’s, buffels, wrattenzwijnen, waterbokken, dwergmangooses, statungas klipspringers, buffels en luipaarden, en andere zoogdieren en een verscheidenheid aan vogelsoorten onder andere de roodharige barbet, smaragdduif, Coqui Francolin, Brown-Chested Kievit, Lilac-breasted Roller, Papyrus Gonolake en de zeldzame Shoebill Stork . We gaan terug naar het hotel voor het ontbijt en beginnen aan de rit naar Kampala met een stop op de evenaar voor foto’s, koffie en wat snacks. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 15: Einde van de safari. Vandaag, afhankelijk van uw vlucht, doen we nog een  Kampala stads tour de te bezoeken gebieden omvatten de ambachtelijke markten, kathedralen, Nakasero markt, paleis, Uganda Museum, Gadhafi moskee om er maar een paar te noemen, afhankelijk van uw vluchttijd. Of om bij uw hotel  afgezet te worden om nog enkele dagen ontspannen of transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of een andere bestemming.

Interesse in deze schitterende reis? Stuur ons geheel vrijblijvend een email voor de prijs. Vermeld het aantal reizigers en gewenste reis datum.  info@ilubuntutravel.nl