info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

16 dagen Harambe safari

2friendsroomDag 1: U wordt opgehaald van het vliegveld en u naar uw hotel in Entebbe gebracht (2 friends Beach Hotel) Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u een duik nemen in het zwembad en relaxen alvorens uw reis avontuur de volgende dag begint. Overnachting in het hotel. (Bb of hb)

Dag 2: Entebbe> Lake Buro National Park. Vandaag halen wij u van het hotel af, na het ontbijt door onze chauffeur / gids en gaan op weg naar Lake Mburo National Park, met een tussenstop bij de evenaar voor het water experiment en om foto’s te maken, vervolgens op weg naar het park en we starten met een korte game drive op zoek naar de wilde dieren zoals de zebra’s, impala, topi’s,water bok, eland, klipspringers, dwerg mongoose, wrattenzwijnen, bush bucks en luipaarden en anderen. We checken in de lodge, lunchen, en later in de middag gaan we voor de boottocht op Mburo Lake . Dit duurt normaal ongeveer anderhalf uur, we keren terug naar de lodge in de avond voor diner en overnachting. ( accommodatie is afhankelijk welke prijs klasse u gekozen heeft)

Dag 3: Lake Mburo National Park. De dag begint vroeg met een natuur wandeling aan de oevers van het Mburo Lake  op zoek naar het wilde dieren zoals zebra’s, impala’s, reebokken, cliffspringers, buffels en luipaarden, onder andere zoogdieren en een verscheidenheid aan vogels zoals de Papyrus Gonolake en de zeldzame Shoebill Stork. We gaan terug naar de lodge voor het ontbijt, relaxen, lunch en ‘s middags doen we een game drive in het park op zoek naar een andere verscheidenheid aan dieren onder andere zebra’s, elands, topis, buffels, wrattenzwijnen, impala’s, waterbokken, dwerg Mangoose en cliffspringers Tijdens de gamedrive zult u ook een verscheidenheid aan bijzondere vogels kunnen zien. Dit duurt normaal gesproken ongeveer 2-3 uur, we keren naar de lodge / het kamp voor diner en overnachting.bird

Dag 4: Lake Mburo – Bwindi National vogelpark. Na het ontbijt checken we uit en rijden richting Bwindi National Park. De rit gaat door de glooiende heuvels en terrassen van Mbarara en Kabale, met lunch onderweg en vervolgens rijden we naar Bwindi National Park, waar we in de middag aankomen, check-in de lodge / het kamp (afhankelijk van uw voorkeur) relaxen tot het diner en overnachting.

gorillaandbabyDag 5: Bwindi Impenetrable Forest (Gorilla Trekking) Na het ontbijt gaan we naar het bezoekerscentrum voor registratie en uitleg over de lang naar uitgekeken trektocht. Wandelaars zullen deze onvoorspelbare gorilla trekking geweldig vinden.Het is niet gemakkelijk om te zeggen hoe lang het zal duren. De trekking kan wel tot 8 uur duren dus stel u in om de lange afstand te wandelen op steile paden en modderige omstandigheden en soms met regen. Dus altijd onthouden om bij uw lunchpakket, voldoende drinkwater,een regenjas en insecten werende middelen mee te nemen en u moet fysiek fit zijn. De toegestane tijd met de gorilla’s is beperkt tot een uur wegens het natuurbehoud. De ranger zal u informeren over hoe u zich tijdens uw verblijf bij deze apen moet gedragen. Diner en overnachting in de lodge / het kamp (volgens uw voorkeur)

Dag 6: Bwindi – Queen Elizabeth N.P. Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Queen Elizabeth National Park. We doen een game drive in de Ishasha sector (Zuid-sector van Queen Elizabeth National Park), waar de boom klimmende leeuwen te zien zijn, indien u geluk heeft. We nuttigen onze lunchpakket en vervolgens gaan we op weg naar Mweya bij aankomst in de avond check-in de lodge / het kamp voor diner en overnachting (op basis van uw voorkeur)

Dag 7: Queen Elizabeth National Park. De dag begint vroeg met een vroeg ontbijt en dan op weg voor een game drive naar de Kasenyi vlaktes op zoek naar de wilde dieren zoals de buffel, waterbokken, hyena’s, wrattenzwijnen, leeuwen en luipaarden. En voor de vogel liefhebbers: u zult het hier naar uw zin hebben want dit park schijnt de hoogste concentratie aan vogels hebben in vergelijking met ieder ander park in de wereld. We keren terug naar de lodge, relaxen,lunchen en later in de middag om ongeveer 15:00, gaan we voor de boottocht op het Kazinga Channel waar we andere dieren zullen ontdekken wanneer deze aan de oevers van het kanaal komen afkoelen. Wij keren terug naar de accommodatie in de avond voor het diner en overnachting.

Dag 8: QENP. > Kibale National Park. Na het ontbijt rijden we naar Kibale National Park door het gebied van de kratermeren en rijden ten noorden langs de uitlopers van de Rwenzori bergketens, Deze vormen het westelijke Rift Valley en vormen de grens tussen Oeganda en Congo. Met een lunch en-route in Kasese, aankomst in de middag en check-in de lodge / het kamp en genieten van een vrije middag, daarna diner en overnachting.

colobus_monkeyDag 9: Kibale National Park. Na het ontbijt dalen we af naar het kantoor van de park opzichters voor registratie en uitleg.Voordat we beginnen met de trekking in een van de oudste bossen van Oost-Afrika met bomen zo hoog als 50 meter. De trekking kan ongeveer drie uur op zoek naar de lokale chimpansees. Het bos herbergt ook ongeveer vijf soorten primaten zoals de Black and White Colobus, Red Colobus, Red Tailed, Lhotse’s Monkeys en Grey Cheeked Mangbey. Ook is het de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogelsoorten waaronder de zeldzame Green Breasted Pita. We komen terug naar de lodge, relaxen tot de lunch en na de lunch doen we nog een natuur wandeling dat zeker ook de moeite waard is. We komen terug naar de lodge voor diner en overnachting.

Dag 10: Kibale> Murchison Falls National Park. Vertrek Kibale National Park na een vroeg ontbijt en op weg naar Murchison Falls National Park, we rijden langs traditionele boerderijen en prachtige theeplantages in de glooiende heuvels van het Tooro koninkrijk. De reis kan ongeveer 8- 9 uur duren.Aankomst in de avond en check in de lodge / het kamp voor diner en overnachting.

Dag 11: Murchison Falls National Park. Na een vroeg ontbijt rijden we naar beneden naar de veerboot en steken de Nijl over tot de noordelijke sector van het park waar we onze game drive zullen doen op zoek naar wilde dieren zoals olifanten, buffels, waterbokken, giraffen, oribi’s, hartebeest, wrattenzwijnen, leeuwen, jakhalzen, luipaarden indien we geluk hebben, een verscheidenheid van de savanne en bosvogels kunnen ook worden gezien. De rit duurt normaal gesproken 3 tot 4 uur afhankelijk van hoeveel u te zien krijgt en de interesse die er is. We rijden terug naar het kamp, relaxen tot de lunch en rond 14:00 gaan we voor de boottocht om langs de oevers van de rivier de dieren te zien die hier liggen om af te koelen. Hier krijgt u een kans vele nijlpaarden, krokodillen, buffels, olifanten te zien en een verscheidenheid van watervogels. Na ongeveer 3 uur keren we terug naar de lodge / het kamp voor diner en overnachting.

Dag 12: Murchison Falls> Mt. Elgon National Park. Transfer naar Mt. Elgon National Park, rijdend door Lira en Soroti. U komt in Sipi in de middag aan en check-in lodge / het kamp voor diner en overnachting.

Dag 13: Mount Elgon National Park. Na het ontbijt gaan we naar Mt. Elgon National Park door de Kapkwai poort voor een wandeling in de natuur, en bezoeken de grotten. Dit kan ongeveer 2 uur duren, we keren naar de lodge / het kamp voor de lunch en later in de middag brengen we een bezoek aan de Sipi Falls die ongeveer 100 meter hoog zijn. Diner en overnachting in de lodge / het kamp.rafting-jinja

Dag 14: Transfer naar Jinja, Bujagali Falls, de bron van de Nijl. Vandaag reizen we naar Jinja, rijden door Mbale stad, komen aan in de middag brengen een bezoek aan de bron van de rivier de Nijl en Bujagali Falls en check-in de lodge / het kamp voor diner en overnachting.

Dag 15: Jinja, Rafting. Na het ontbijt gaat u voor een hele dag raften op de machtige Nijl. Deze activiteit brengt u tot de rang van vijf stroomversnellingen. U komt terug naar het kamp voor ontspanning waarna diner en overnachting.

Dag 16: Na het ontbijt brengen wij u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming.

harambeDeze safari is vernoemd naar de gorilla Harambe die is doodgeschoten in Cincinnatti Zoo  op 28 mei 2016.

Heeft u interesse in deze safari? Stuur ons dan een email of vul het contact formulier in en wij antwoorden u met onze beste aanbod. Deze safari kunt u boeken met accommodatie in verschillende prijsklasse ( budget, middeklasse en luxe lodges of een combinatie ervan. ( indien u een privé safari boekt)