info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

3 dagen Etosha

BlackRhinoDeze safari vertrekt elke zaterdag met een min. van 2 personen. Het is een kampeer safari maar u kunt indien gewenst upgraden met normale accommodatie tegen extra kosten.

Dag 1: Windhoek> Okaukuejo camp, EtoshaNational Park (450 km)
U wordt opgehaald bij uw accommodatie ( in Windhoek) tussen 08:00 en 08: 30. naar het noorden reizend, passeert u enkele van de beste gevestigde commerciële landbouwgrond van het land en stoppen we bij schilderachtige stadjes langs de weg, komen halverwege de middag aan bij Anderson Gate . Na het binnenrijden van Etosha doen we onderweg een gamedrive onderweg naar Okaukuejo, Etosha belangrijkste rust kamp en resort waar we zullen inchecken en het kamp opzetten. Oorspronkelijk was het terrein van een Duitse fort gebouwd in 1901, Okaukuejo herbergt nu het Etosha Ecologisch Instituut, opgericht in 1974; de ronde uitkijktoren is een overblijfsel van het fort ..

Na het avondeten zijn er nog meer kansen om Etosha’s wilde dieren rijkl te zien bij een verlichte waterput, gelegen op de grens van het kamp en gemakkelijk te bereiken op 2 minuten loopafstand.De waterput is beschreven als een van de “beste mogelijkheden om wilde dieren te observeren in Zuid-Afrika” en de ideale locatie om getuigen te zijn van eigenaardige dier gedrag te ontdekken. Zwarte neushoorns, de grootste olifanten van Afrika, leeuwen en talloze soorten antilopen zijn regelmatige bezoekers tijdens het koele, droge seizoen.

Dag 2: Okaukuejo> East Etosha, regio Namutoni
Een volle dag dat de moeite waard zal zijn om wilde dieren te bekijken wacht ons en we vertrekken vroeg om van de koele ochtend lucht te genieten, op weg naar Halali kamp, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en word een prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden, een lichte depressie dat droog is voor het grootste deel van het jaar, maar gevoed door vocht van eeuwige bronnen aan de randen. De Etosha Pan beslaat ongeveer 25 procent van het park. De safari is het hele jaar uitstekend en we hebben de kans om een paar nieuwe soorten te spotten die normaal niet gezien worden op de Okaukuejo kant van het park.

We stoppen bij Halali camp voor een rustpauze en een ontspannen lunch.Er is tijd om de waterput te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar voordat we doorgaan naar de oostkant van het park en het kamp naast Fort Namutoni.

Dag 3: Oost Etosha> Windhoek (500km)
Wees voorbereid op de lange, mooie reis terug naar Windhoek. We gaan door steden en plattelandsgebieden, stoppen in het kleine stadje Okahandja, thuis van Namibië grootste houtsnijwerk markt. De kraampjes werken op een lokale coöperatieve basis en bieden een breed scala van echte Namibische souvenirs.
We verwachten in Windhoek terug te zijn aan het einde van de middag / begin van de avond en u wordt afgezet bij uw accommodatie.

Heeft u interesse in deze reis? Stuur ons een email voor de actuele prijs en vertrekdata.