info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

6 dg Snapshot Namibië

Deze safari vertrekt iedere zaterdag met een min. van 2 personen. Dit is een kampeersafari, maar kan ook worden uitgevoerd met normale accommodatie tegen extra kosten.

Dag 1: Windhoek> Okaukuejo camp, EtoshaNational Park (450 km)
etoshaU wordt opgehaald bij uw accommodatie ( in Windhoek) tussen 08:00 en 08: 30. naar het noorden reizend, passeert u enkele van de beste gevestigde commerciële landbouw gebieden van het land en stoppen we bij schilderachtige dorpen langs de weg, komen halverwege de middag aan bij Anderson Gate . Na het binnenrijden in Etosha doen we onderweg een gamedrive naar Okaukuejo, Etosha belangrijkste rust kamp en resort waar we zullen inchecken en het kamp opzetten. Oorspronkelijk was het terrein van een Duitse fort gebouwd in 1901, Okaukuejo herbergt nu het Etosha Ecologisch Instituut, opgericht in 1974; de ronde uitkijktoren is een overblijfsel van het fort ..

Na het avondeten zijn er nog meer kansen om Etosha’s wilde dieren rijk te zien bij een verlichte waterput, gelegen op de grens van het kamp en gemakkelijk te bereiken op 2 minuten loopafstand.De waterput is beschreven als een van de “beste mogelijkheden om wilde dieren te observeren in Zuid-Afrika” en de ideale locatie om getuigen te zijn van eigenaardige dier gedrag te ontdekken. Zwarte neushoorns, de grootste olifanten van Afrika, leeuwen en talloze soorten antilopen zijn regelmatige bezoekers tijdens het koele, droge seizoen.

Dag 2: Okaukuejo> East Etosha, regio Namutoni
Een volle dag dat de moeite waard zal zijn om wilde dieren te bekijken wacht op ons en we vertrekken vroeg om van de koele ochtend lucht te genieten, op weg naar Halali kamp, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en word een prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden, een lichte depressie dat droog is voor het grootste deel van het jaar, maar gevoed door vocht van eeuwige bronnen aan de randen. De Etosha Pan beslaat ongeveer 25 procent van het park. De safari is het hele jaar uitstekend en we hebben de kans om een paar nieuwe soorten te spotten die normaal niet gezien worden op de Okaukuejo kant van het park.

Lion-EtoshaWe stoppen bij Halali camp voor een rustpauze en een ontspannen lunch.Er is tijd om de waterput te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar voordat u doorgaat naar de oostkant van het park en het kamp naast Fort Namutoni.

Dag 3: Oost Etosha> Windhoek (500km)
Wees voorbereid op de lange, mooie reis terug naar Windhoek. We gaan door steden en plattelandsgebieden, stoppen in het kleine stadje Okahandja, thuis van Namibië grootste houtsnijwerk markt. De kraampjes werken op een lokale coöperatieve basis en bieden een breed scala van echt Namibische souvenirs.
We verwachten in Windhoek terug te zijn aan het einde van de middag / begin van de avond en u wordt afgezet bij uw accommodatie. Deze nacht is inbegrepen in de prijs van de safari, maar het diner zal zijn voor eigen rekening van de klant.

Dag 4: Windhoek> Sesriem gebied (350 km) U wordt opgehaald bij uw accommodatie tussen 08:00 en 08:30. We reizen over de Eros Mountains en langs de schilderachtige wegen op weg zuid-west naar de woestijn. We passeren ook een deel van de Naukluftgebergte, die van bijzonder belang zijn voor de oude geologische geschiedenis van dit deel van het land. Naar beneden dalend van het centrale plateau van Namibië door de prachtige Remhoogte Pass, bereiken we de open vlaktes en de kleine nederzetting van Solitaire.

We steken een aantal open gras savanne en landerijen over voordat het terrein plaats maakt voor de immense rode zandduin woestijn van de Namib. Wij streven ernaar in de late namiddag aan te komen in het kamp en zien de kleuren gloeien en veranderen op de verre bergen in het oosten.

Dag 5: Sesriem gebied> Sossusvlei> Sesriem gebied.
Een zeer vroege start is van essentieel belang deze ochtend als we het zachte licht van de zonsopgang op de woestijn willen Springbok-in-desertwaarnemen. Na het passeren van Sesriem, de toegangspoort tot de duinen, gaan we naar het hart van het veld duin, bereiken Sossusvlei te voet en wandelen de laatste 5 km door de duinen. Landschap foto’s mogelijkheden in overvloed in de koelte van de ochtend, met zacht dageraad licht met eerst de duinen verlichtend van Crest over de rug helling, dan overal laaiend oranje , een sterk contrasterende uitzicht creerend over de gehele woestijn. Oude minerale gesteentes, onvolgroeide doorn bomen en de kans op het zien van een gemsbok of struisvogel maakt het essentieel om uw camera niet te vergeten!

We brengen de ochtend door in en rond Sossusvlei met tevens een bezoek aan duin 45. Naarmate de dag vordert keren we terug naar Sesriem voor lunch en ontsnappen aan de hitte van de middag. Zodra het afkoelt in de late namiddag zullen we een korte excursie naar de Sesriem Canyon maken.

sesriem-campsiteDag 6: Sesriem regio – Windhoek (450 km) Na het ontbijt beginnen we onze reis terug naar Windhoek en volgen een andere route, de massale Gamsberg Pass, opklimmend in de Khomas Hochland Mountain Range op weg terug naar de bewoonde wereld. We verwachten om ong 16.00 uur terug in Windhoek te zijn en u wordt afgezet bij uw accommodatie. Uw accommodatie vanavond is niet inbegrepen in de prijs van de safari.

Maximale groepsgrootte is 14 personen, met een minimum van 2 deelnemers. Transport voor maximaal 5 personen zal worden gedaan in een minibus en voor 6 personen in een meer gespecialiseerd voertuig. Bij deze safari is een beperkte inzet gevraagd, u wordt gevraagd om te helpen bij opzetten van uw eigen tent. Een kamp assistent zal alle andere taken voltooien. Uw gids zal de boodschappen doen, koken en doet de dag-tot-dag organisatie van de safari.

Geïnteresseerd om deze tocht te doen? Neem dan contact met ons op voor de actuele prijs. Het omvat 3 maaltijden per dag (tenzij anders vermeld) Thee en koffie in het kamp, kampeeruitrusting, park entreegelden, vergoedingen, professionele gids, kamp assistent en pick-up-and-drop of van uw accommodatie in Windhoek.