info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

7 dagen Noorderlijk Circuit.

7 dagen Arusha National Park, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro and Lake Manyara 

Dag 1: Arusha Vertrek uit Arusha in 09:00 voor een 30 minuten durende rit naar Arusha National Park. Hier kunt u deelnemen aan een halve dag wandelen safari en een halve dag game drive. U wordt begeleid door een gewapende ranger voor de wandeling, die u zal begeleiden door het bos tot aan de waterval en het punt waar u de zwarte en witte Colobus apen kunt bewonderen. Tijdens de game drive ziet u de 7 meren van Momella en de Ngurduto Crater. Bij zonsondergang, keert u terug naar het kamp/lodge voor diner en overnachting.

Dag 2: Tarangire We verlaten de lodge/kampplaats om 06:00, rijden in ongeveer 90 minuten naar Tarangire National Park. Dit park wordt vaak aangeduid als het “thuis van de olifanten”, hier heb je een grote kans om olifanten in grote groepen te spotten die zich verzamelen rond de rivier de Tarangire. Andere dieren worden ook gespot ondermeer luipaarden, leeuwen, giraffen en zelfs boomklimmende pythons!

Dag 3: Serengeti  Vroeg ontbijt om 06:00. Game drive op weg naar Serengeti National Park. Serengeti is het grootste en meest beroemde park in Tanzania, wereldwijd bekend om zijn eindeloze vlaktes, wildebeest-migratie, kuddes leeuwen en andere roofdieren zoals hyena’s, cheeta’s en luipaarden. Krokodillen kunnen worden gevonden in de Grumeti Rivier, evenals nijlpaarden, giraffen, antilopen en gazellen. Diner en overnachting in het hart van de Serengeti!seronera_accommodation

Dag 4: We rijden rond in het noordelijke deel van de Serengeti. Vandaag  brengen we de hele dag door met gamedrives tot zonsondergang, dan diner en overnachting in het Lobo gebied.

Dag 5: Ngorongoro  Nog een gamedrive in Serengeti. In de namiddag rijden we naar (optioneel tussenstop in Olduvai) de rand van de Ngorongoro Crater voor diner en overnachting met een uitstekend uitzicht op de krater vloer! Houdt u er rekening mee dat Simba Camp de enige gemeenschappelijke camping is in het gebied, en dat de faciliteiten erg basic zijn. We raden u een nacht aan in een van de lodges!

Dag 6: Een volledige dag in de Ngorongoro Crater. Er is een zeer grote kans op het spotten van de “big 5” in een dag: leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard. De lunch vindt plaats bij de picknick plaats op de bodem van de  krater. In de middag rijden we naar de top van de Great Rift Valley voor overnachting met uitzicht op Lake Manyara.

Dag 7: Een volle dag in Lake Manyara National Park, beroemd om zijn groene omgeving, gevarieerd vogelleven, bomen klimmen leeuwen, nijlpaarden en bavianen. Vroege zonsopgang gamedrive en picknick lunch. In de middag rijden we terug naar Arusha.

Interesse om deze safari te doen? Stuur ons dan geheel vrijblijvend een email het aantal reizigers. Wij komen dan met een passende offerte.