info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

7 dagen Noord Namibië

cheetahheadDag 1: Windhoek > Okonjima>  Africat (300 km)  (kamperen) U wordt opgehaald tussen 08:30 en 09:00 uur. We zullen richting het noorden reizen, stoppen bij kleine dorpjes langs de weg met inbegrip van Okahandja, waar we de tijd hebben voor een bezoek aan Namibië’s grootste houtsnijwerk markt. De markt wordt op lokale coöperatieve grondslag gerund en is één van de beste plekken om echte Namibische souvenirs te kopen. We vervolgen de weg naar het noorden over akkers en hebben voornemens om ‘s middags aan te komen bij Okonjima, om op tijd het kamp op te zetten en om een tijdje in de schaduw te ontspannen voordat we op weg gaan om aan de middag activiteiten te deelnemen. Okonjima is thuis van de Africat Foundation, een specialistisch conversation concern dat haar activiteiten focust op de Afrikaanse Big Cats, in het bijzonder de cheetah. Vanmiddag wordt u meegenomen op een tour waarbij u in staat zult zijn om close-up-en persoonlijk, een aantal van de cheetah te ontmoeten die meedoen aan het Africat revalidatieprogramma. Het merendeel van de dieren die momenteel woonachtig in Okonjima zijn, zijn gered uit verschillende wanhopige situaties, als wees of gevangen in een val, en het doel van de revalidatie proces is om te proberen om ze opnieuw in te voeren ze in het wild. Na onze educatieve tour zullen we terugkeren naar ons kamp en het diner voor bereiden onder de Afrikaanse sterren.

Dag 2: Okonjima > Africat – Namutoni > East regio Etosha (300 km)(kamperen) Een vroege start en voortzetting richting het noorden,  passeren we door enkele kleine dorpjes en maken korte stops om verse voorraden en brandstof aan te schaffen. Vervolgens naar East Etosha, Namutoni regio kamp, streven we er weer naar om op tijd voor de lunch te arriveren, zodat u nog even kunt ontspannen voordat we naar het park rijden tijdens de koelte van de namiddag voor onze eerste game drive.

waterputDag 3: Oost Etosha > Okaukuejo, Etosha National Park (kamperen) Een hele dag met gamedrives. We vertrekken weer vroeg om van de koele ochtend bries te genieten als we naar het Etosha Halali kamp rijden met onderweg een gamedrive, gelegen in het midden van het park. Onderweg bezoeken we verschillende waterplaatsen en wordt een prachtig uitzicht op de massale Etosha Pan geboden. De ‘gamedrive’ is meestal uitstekend en we hebben de kans om een aantal nieuwe soorten ‘af te vinken’ die normaal niet worden gezien op de Namutoni kant van het park.

We stoppen bij Halali voor een rust en een ontspannen lunch. Er is tijd om de Halali waterhole te bezoeken en gebruik te maken van het zwembad en bar, voordat we verder op weg gaan naar Okaukuejo, Etosha belangrijkste rust kamp en resort waar we zullen inchecken en het kamp opzetten. Oorspronkelijk was het terrein van een Duitse fort gebouwd in 1901, Okaukuejo herbergt nu het Etosha Ecologisch Instituut, opgericht in 1974; de ronde uitkijktoren is een overblijfsel van het fort. Na het avondeten zijn er nog meer kansen om Etosha’s wilde dieren rijk te zien bij een verlichte waterput, gelegen op de grens van het kamp en gemakkelijk te bereiken op 2 minuten loopafstand.De waterput is beschreven als een van de “beste mogelijkheden om wilde dieren te observeren in Zuid-Afrika” en de ideale locatie om getuigen te zijn van eigenaardige dier gedrag te ontdekken. Zwarte neushoorns, de grootste olifanten van Afrika, leeuwen en talloze soorten antilopen zijn regelmatige bezoekers tijdens het koele, droge seizoen.

Dag 4: Okaukuejo > Grootberg area (310 km)  (kamperen) We verlaten Etosha en beginnen onze reis naar het zuiden met een relatief korte rit naar het stadje Kamanjab. Binnen dit gebied Himbafamilieheeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een Himba Village – de enige traditionele functionerende Himba gemeenschap buiten het verre noorden regio Kaokoland van Namibië Deze stam is hier gemigreerd, lifestyle en gewoonten intact gehouden en volgen hun traditionele manier van leven in hun dorp op een boerderij, de exacte locatie van de plekken varieert omdat de Himba zwerven naar nieuwe locaties. We leren over huwelijk tradities, traditionele gerechten en de geheimen van het “Heilig Vuur” religie. Vanaf hier is het een korte rit naar The Hoada Community Camping dat gelegen is tussen de prachtige granieten heuvels en mopane bomen. Om een eco-vriendelijke touch toe te voegen, het warm water systeem werkt in combinatie met de barbecue, dus terwijl uw maaltijd wordt voorbereid, zal het water worden opgewarmd voor uw douche! We overnachten – op de kampeerplaats onder de sterren.

Dag 5: Grootberg area – Twyfelfontein (190 km)  (kamperen) Vandaag gaan we op weg naar één van de mooiste woestijngebieden in Namibië, Damaraland. We rijden ten westen via de Grootberg Pass en nemen dan een omweg naar Twyfelfonteinde om de oude Bushman rotstekeningen bezoeken . Op deze locatie zullen we een lokale gids hebben om ons mee te nemen voor een korte rondleiding voordat we het kamp opzetten voor de nacht.

kolonieDag 6:  Twyfelfontein > Swakopmund, Skeleton Coast (420 km)  (accommodatie) Vanaf hier gaan we dieper in de woestijn en langs de hoogste berg van Namibië, The Brandberg, (2573 m) en mooier Damaraland landschap. We maken een stop in het kleine plaatsje Uis, een oude mijnstad, en één van de beste plekken om halfedelstenen, waarvoor Namibië beroemd is,te kopen. Hier, kunnen ruw Amethist, Toermalijn etc worden gevonden voor een koopje. Vanaf hier gaan we direct ten westen en steken de grind vlaktes over op weg naar de Atlantische Oceaan en de Skeleton Coast. We ontmoeten de oceaan bij Henties Bay, gaan eerst op weg naar het noorden langs de kust om de zeehondenkolonie te bezoeken op Cape Cross. Op bepaalde tijden van het jaar komen hier maar liefst 100.000 Kaapse pelsrobben samen. De volgende bestemming is Swakopmund, de Skeleton Coast volgend in de eerste badplaats van Namibië. Wij streven ernaar om in de late namiddag aan te komen zodat we voldoende tijd hebben om de stad te voet te verkennen voor zonsondergang. Vanavond nemen we de kans om een van de uitstekende restaurants proberen. De vis in Swakopmund is super. Uw gids zal aanbieden om een groeps maaltijd te organiseren in een lokaal restaurant voor deze avond. Deelname wordt aanbevolen, maar is op geen enkele wijze verplicht. (Het diner is voor eigen rekening van de klant)

Dag 7: Swakopmund > Windhoek  (350 km) De rit terug naar Windhoek vandaag duurt ongeveer 4 en een half uur. We vertrekken rond lunchtijd, dat geeft u de tijd om ‘s ochtends te ontspannen in Swakopmund. Het heeft vele prachtige winkels, een goed stuk strand (hoewel de Atlantische Oceaan is hier behoorlijk koud) en een open-air curiosa markt. Er is ook een zeer goede museum en de Namibische National Marine Aquarium bevindt zich in Swakopmund. Als alternatief zijn er diverse optionele activiteiten die kunnen worden geregeld. Deze omvatten vliegtuig en microlight vluchten over de woestijn, mooie ritten, vis tochten (zowel vanaf het strand of in een boot), four-wheel motor (quad) uitstapjes naar de woestijn en over de duinen rond Swakopmund, zand boarding reizen ( ook in de duinen), parachutespringen, surfen, vogels kijken en nog vele andere activiteiten zijn beschikbaar.
Uw gids zal alle mogelijke opties met u bespreken voordat we Swakopmund bereiken en zal vrijblijvend aanbieden om boekingen te maken op voorhand van uw aankomst. (N.B. Alle extra activiteiten en excursies in Swakopmund zijn afhankelijk van beschikbaarheid en zijn voor eigen rekening en risico.).

Dit is de laatste dag van onze reis en na de lunch gaan we terug naar de hoofdstad waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

Geïnteresseerd om deze tocht te doen? Neem dan contact met ons op voor de actuele prijs. Het omvat 3 maaltijden per dag (tenzij anders vermeld) Thee en koffie in het kamp, kampeeruitrusting, park entreegelden, vergoedingen, professionele gids, kamp assistent en pick-up-and-drop of van uw accommodatie in Windhoek.