info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

7 dagen Parel van Afrika

Murchison Falls National Park, Kibale National Park, Queen Elizabeth National Park – 7 dagen

Dag 1: Meet en greet bij uw hotel om 08.00 uur. Een vroege start vanuit Kampala, hier begint de panoramische rit Northwest door de beroemde Luwero Driehoek en Masindi Town naar Murchison Falls National Park. Murchison Falls, ook wel bekend als Kabalega Falls, is een waterval op de Nijl. Het breekt de Victoria Nijl, die uitmondt in heel Noord-Uganda van Lake Victoria tot Kyogameer en vervolgens naar de noordelijke uiteinde van het meer van Albert in de westelijke tak van het Oost-Afrikaanse Rift. Op de top van Murchison Falls,dwingt de Nijl zijn weg door een gat in de rotsen, slechts 7 meter (23 voet) breed en tuimelt 43 meter (141 voet)omlaag en stroomt dan westwaarts naar Lake Albert. Diner en overnachting in de accommodatie die u kiest bij uw boeking. (budget, middenklasse of luxe) zie hiervoor onder aan het programma voor de prijzen.

NileDag 2: >Murchison Fall.  Vroege ochtend game drive, de bewoners in dit park zijn: leeuwen, buffels, giraffen, de ongewone shoebil ooievaar en nog veel meer. Na de lunch voor bereiden voor een boottocht over de kalme Victoria Nijl stroomopwaarts tot de basis van de watervallen, de boot stopt op slechts tien meter van de “Devil ketel” neem foto’s van de majestueuze Murchison, het is het paradijs en plezier van fotografen, geniet van uw wandeling langs de Nijl naar de top van de watervallen, waar u opgehaald wordt. Keer terug naar uw accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 3:> Kibale  Vroege ochtend ontbijt en vertrek van Murchison Falls NP, door de dorpen en steden van Kagadi en Hoima met een lunch onderweg. Vervolgens naar Kibale National Park, deze volwassen hardhout bos herbergt 11 soorten primaten en een grote verscheidenheid aan vogels en vlinders. Diner en overnachting in de accommodatie.

Dag 4: Vroege ochtend bezoek aan Kibale bos voor chimpansee trekking. Het bos herbergt ook andere primaten zoals grijs-wangen mangabeys, bavianen en velvet apen. Na de lunch checkt u uit het Kibale Forest en is het tijd om lekker te ontspannen in de accommodatie  waar tevens het diner en overnachting plaats vind.

Dag 5: Vroeg ontbijt en vervolgens op weg naar Queen Elizabeth National Park, onderweg een game drive, terwijl u in het park in checkt. Queen Elizabeth National Park heeft een van de hoogste bio-diversiteit ratings van alle wildparken of reservaten in de wereld, – van de open savanne naar het regenwoud, dichte papyrus moerassen en broeierige kratermeren tot de uitgestrektheid van Lake Edward. Bijna 100 soorten zoogdieren zoals leeuwen, nijlpaarden, buffels, luipaard, bevlekte hyena, olifanten en de ongrijpbare Giant Forest Hog plus een opmerkelijke 606 vogelsoorten zoals de Black Chested Eagle, de Swallow Tailed Bee Eaters  om maar een paar op te noemen. De Primaten bestaan uit chimpansees, Black and White Colobus Monkeys, Red Tailed Monkeys en Olive Baboons. Diner en overnachting in uw accommodatie. goldenmonkey

Dag 6: Vroege ochtend game drives vandaag, Queen Elizabeth National Park kent een diverse eco-systeem van grasvlakten, tropische bossen, rivieren, moerassen, meren en vulkanische kraters en is de thuisbasis van een ongelooflijke overvloed aan wilde dieren. Game drives in dit park, met de massale Rwenzori als decor, biedt een uitstekende gelegenheid om leeuwen, luipaarden, gigantische bos varken, kaap buffels, olifanten, defassa water bokken, Oeganda kob, topi en bush buck te zien. In de avond gaat u een unieke 2 uur boottocht op het Kazinga Kanaal en in Lake Edward maken. De tocht gaat door misschien wel de hoogste concentratie nijlpaarden in Afrika en en vele zoogdieren zijn drinkend te zien aan de waterkant. U kunt een immense verscheidenheid aan vogels zien in adembenemende kleurenpracht. Voor het diner en overnachting keren we terug bij uw accommodatie.

Dag 7:> Kampala. Na het ontbijt uitchecken van Queen Elizabeth NP, op weg met een tussenstop in Mbarara voor uw lunchpauze en een vroege aankomst in de avond in Kampala.

Deze safari is te boeken in accommodatie in verschillende prijsklasse. Interesse in deze safari? Stuur ons geheel vrijblijvend uw wensen door via de contact email. 

 

3 dagen Bwindi Gorilla’s
4 dagen Gorilla experience
7 dagen Vogel Safari