info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

7 dagen Vogel Safari

crownbirdUganda is thuis voor meer dan de helft van Afrika’s vogelpopulatie, verschillende vogelsoorten, zowel de inheemse als de internationale immigranten. Met dit speciale reis programma voor de vogelliefhebbers, nemen we u mee naar de beste plaatsen waar veel vogels zijn te bewonderen om samen met goed opgeleide en ervaren gidsen u de beste vogelen ervaring op te laten doen!

Dag 1: Entebbe. Indien u op de internationale luchthaven van Entebbe aankomt wordt u opgewacht door de ‘vogel gids’ en naar uw hotel gebracht om in te checken en ontvangt u een briefing over uw reisprogramma.

Dag 2: U bezoekt vandaag de Entebbe stranden van Lake Victoria, de Botanische Tuinen van Entebbe, Nabinoya, en de Uganda Wildlife Education Center.

Dag 3: Op weg naar de Mabamba Swamp dat ongeveer 15 kilometer ten westen van Entebbe ligt. Het moeras is een ideale plek om vogels te observeren, rijk aan vogelsoorten, waaronder de White-winged Warbler, Papyrus Gonolek, yellow-backed Weaver, Blue-headed Coucal en andere moeras vogelsoorten. U gaat in een kano om de vogels te bekijken en hopelijk krijgt u zelfs ter plaatse de zeldzame Shoebill te zien. Andere bijzondere vogels om naar uit te kijken zijn onder meer de moeras Fly-catcher, Afrikaanse Waterral, dwergjacana, Afrikaanse Jacana, Zwarte Crack en Ralreiger.

birdDag 4: Vandaag bezoeken we het Queen Elizabeth National Park en onderweg krijgt u vele vogelsoorten te zien, waaronder de Afrikaanse Eagle.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar een gebied dat bekend staat ‘thuis’ te zijn voor ‘s werelds grootste verscheidenheid aan vogelsoorten. Vogelsoorten die hier te vinden zijn inclusief de Red Eagle, Kingfisher, Great Shoebill, Striated Heron, African Spoonbill, African Crake, Green Sandpiper, Common Sandpiper, Wood Sandpiper, Plain Martin, African Skimmer, Water Duck en vele anderen. U bezoekt de Baboon Cliff, dat een prachtig natuurschoon biedt. U zult een boottochtje maken waar u nijlpaarden, buffels, Uganda kob en Nijl krokodillen ziet liggen op de zandbanken.

Dag 6: Queen Elizabeth NP. Vandaag een safari dag om ook het grote wild van Oeganda te zien, we rijden door het park, dat een rijke diversiteit aan dieren omvat zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en wrattenzwijnen..

Dag 7: Vandaag helaas al weer de laatste dag, na het ontbijt gaan we op weg naar Kampala / Entebbe. birding-5

Inbegrepen: accommodatie met volpension buiten Kampala, transfers en gamedrives in een 4WD auto,park entreegelden, vergoeding gids, boottochten, B / B accommodatie in Kampala, en de chimpansee vergunning.

Email ons voor onze beste offerte voor uw reisgezelschap.