info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

7 dg Zuiden van Namibië

Deze safari tocht vertrekt iedere vrijdag vanaf Windhoek met een min. van 2 personen.

Dag 1: Windhoek > Kalahari (280 km) U wordt opgehaald bij uw hotel in Windhoek tussen 07:30 en 08:00. We beginnen onze reis naar het zuiden via de hoofdweg , op reis over de dunne strook van de Kalahari-woestijn, dat uitsteekt naar de oostkant van Namibië. We stoppen bij kleine dorpjes langs de weg met inbegrip van Rehoboth, de traditionele thuisbasis van de Baster stam en op naar Kalkrand waar we de hoofdweg afgaan en de Kalahari inslaan. De Kalahari woestijn verrast mensen vaak wanneer ze deze voor het eerst zien. Het is heel anders dan de Namib. Allereerst, bedenk dat de Kalahari geen woestijn is. Het regent er vaker dan in een echte woestijn zou moeten. De Kalahari is een fossiel woestijn. Verwacht geen lange Sossusvlei-stijl duinen verstoken van groen, hier te vinden. De Kalahari duinen zijn zeer verschillend. Laat deze middag stappen we in een open voertuig voor een late namiddag rit bij zonsondergang.

Dag 2: Kalahari > Fish River Canyon gebied (500 km) Op deze ochtend vertrekken we vroeg naar de stad van Mariental en richting zuiden naar Keetmanshoop. Net buiten de stad heeft u de mogelijkheid de Mesosaurus Fossil Site te bezoeken.We reizen via het stadje Keetmanshoop voor overnachting in het ‘Fish River’ gebied. Hier heeft u de mogelijkheid de Quivertree te zien. Quiver bomen zijn in feite geen bomen, ze zijn een soort van aloë, (Kokerboom), zo genoemd omdat de takken “dictomously” uitsteken. Deze vreemd uitziende planten markeren het landschap in dit deel van de wereld en zijn ter plaatse heel gewoon, maar ze zijn een van ‘s werelds meest zeldzame plantensoorten.

LuderitzDag 3:  Fish River area > Luderitz (430 km) De Fish River Canyon in Namibië is (naar verluidt) de 2de grootste canyon in de wereld na de Grand Canyon. De onmetelijkheid van dit prachtige landschap is werkelijk adembenemend. De torenhoge rotswanden en diepe ravijnen werden gevormd door water erosie en de ineenstorting van het dal als gevolg van bewegingen in de aardkorst meer dan 500 miljoen jaar geleden. Vandaag meet de canyon 160 km lang tot 27 km breed en bijna 550 m op zijn diepst. Vroeg in de ochtend gaan we naar het belangrijkste uitzicht punt waar we kunnen zien hoe indrukwekkend deze canyon eigenlijk is. Dit is een ideale gelegenheid voor foto’s en om wat tijd door te brengen om dit fantastische uitzicht te ervaren. Vanaf de top zien we de rivier schitteren in het zonlicht ver beneden ons en het is nauwelijks voor te stellen hoeveel millennia het duurde voor de erosie krachten om zo’n prachtig vergezicht te snijden.

Tijd om het kamp op te breken om naar onze volgende bestemming te gaan, de kustplaats Lüderitz waar de gebouwen in koloniaalse stijl vastklampen aan de rotsen met uitzicht op de baai, op sommige dagen een diep iriserend blauw, andere grijs en stormachtig, het frisse klimaat , vissersboten op en neer op de Atlantische Oceaan horizon, pinguïns en zeehonden duiken onder de golven, geven de stad een merkwaardige wereldvreemd allure. Wij streven ernaar in de late namiddag aan te komen in het pension. Het diner zal deze avond op eigen kosten zijn.

Dag 4: Luderitz > Aus (125 km) Er is tijd om aan een extra excursie deel te nemen ( optioneel) , een marine tocht, een cruise rond Luderitz baai en als het weer het toelaat, naar Halifax Island om de Jackass Penguins te zien. NB: De boottocht is afhankelijk van beschikbaarheid en, indien uitgevoerd, voor eigen rekening en risico. Tijd om Luderitz stad te verkennen met zijn traditionele Duitse architectuur en vervolgens zullen naar Diaz Point rijden om vogels te spotten, hopelijk een paar zeehonden en de stenen replica kruis , oorspronkelijk opgericht door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz. Direct na de marine trip rijden we naar Kolmanskop, een woestijn spookstad ongeveer 20 km van Luderitz. Het werd gebouwd in 1920 tijdens de diamant drukte deadvleien werd verlaten toen grotere en betere diamanten verder langs de kust werden gevonden. Het gebied is nog steeds verlaten en de woestijn heeft de hele stad ingenomen, waardoor het een griezelig gevoel en echte betekenis aan het woord “geest” geeft. We slapen vannacht in Klein Aus Vista, een privé-reservaat, prachtig gelegen in het Aus Mountain Range, (regio Huib-Hoch-Plateau). De weg voert ons door het ‘verboden zone’ zo genoemd omdat in de jaren die voorbij zijn gegaan , werden alluviale diamanten gevonden in Namibië gewoon verspreid over de woestijn. We hebben weer tijd om te genieten van de zonsondergang over de bergen.

Dag 5: Aus > Sesriem (340 km)  Draaiend naar het Noorden rijden we diep in het oude zuidelijke Namibie en reizen op kleine onverharde wegen, passeren een aantal kleine landelijke gemeenschappen langs de weg. Het landschap is hard, en soms grimmig. We doorkruisen deze sombere maar toch mooie landschap, het terrein begint te veranderen en we steken we een aantal open gras savannes en landerijen over voordat het terrein begint te wijken voor het immense rode zandduin woestijn van de Namib. Wij streven ernaar in de late namiddag bij het kamp aan te komen en bewonderen de kleuren die gloeien en veranderen op de bergen in de verte in het oosten.

Dag 6: Sesriem > Sossusvlei > Sesriem (120 km) Een zeer vroege start is van essentieel belang op deze ochtend als we het zachte licht van de zonsopgang op de woestijn willen zien. Na het sossuvleipasseren van Sesriem, de toegangspoort tot de duinen en rijdend naar het hart van het duinen, bereiken we Sossusvlei door de laatste 5 km door de duinen te lopen.

We brengen de ochtend in en rond Sossusvlei door, brengen ook een bezoek aan duin 45, en als de dag vordert keren we terug naar Sesriem voor de lunch om aan de hitte van de middag te ontsnappen. Naarmate de dag afkoelt in de late namiddag zullen we een korte excursie naar de Sesriem Canyon te maken.

Dag 7: Sesriem > Windhoek (370 km) Na het ontbijt beginnen we onze tocht, over de bergen en langs de schilderachtige wegen, terug naar Windhoek. We reizen over de Naukluftgebergte en ook over de Khomas Hochland Range, door prachtige bergpassen op onze weg terug naar de bewoonde wereld.

We hebben voornemen na 16.00 uur terug te zijn en u wordt bij uw accommodatie in Windhoek afgezet.

Heeft u interesse in deze mooie tocht? stuur ons een email om vrijblijvend de meest actuele prijs en vertrek data op te vragen.