info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Bwindi N.P

 haven_outside Het ruime terrein waarop de lodge ligt bovenaan Buhoma dorp, een rit van 5 minuten van de hoofdweg af. Deze verhoogde locatie staat garant voor het beste uitzicht over Bwindi Impenetrable National Park. 
SONY DSC

Er zijn  2 prachtig ontworpen twin / double cottages en 1 familie cottage, allemaal self-contained (en- suite) en een combinatie van eenvoudige elegantie met lokale materialen.

Er zijn 6 goed ingerichte en self-contained (en- suite) safaritenten, 3 self – contained cottages en 2 non-self-contained twin cottage bandas. Al de bandas zijn gebouwd met lokale materialen en zijn van Afrikaanse architectuur. Tevens is er ook een slaapzaal met 6 bedden alsmede diverse campings.

 buhomalodgrest

Het restaurant biedt een 5 gangen menu aan met Westerse en Afrikaanse gerechten. De chefs gebruiken daarvoor lokale verbouwde verse gewassen.

Buhoma Mukono Community Development Association (NCDA) heeft meer dan 7.000 leden van de gemeenschap bij elkaar gebracht ten behoeve van de ontwikkeling, verbetering van levensonderhoud en behoud van natuurlijke hulpbronnen. BCDA helpt de lokale bevolking aan gerenommeerde werk te vinden en versterkt ze met de nodige vaardigheden om niet alleen toeristen te begeleiden, maar ook om hun carrière te bevorderen.

 gorilla-safari-lodge Gorilla Safari Lodge is een ontspannen en luxe lodge aan de rand van Bwindi Impenetrable Forest. Bwindi heeft een bevolking van ongeveer 340 berggorilla’s (Gorilla gorilla beringei); ongeveer de helft van de resterende berggorilla’s in de wereld. Het oude bos is de thuisbasis van de grootste ooit groep gorilla’s die vertrouwd werden gemaakt met de mens. Het is een nederig ‘once-in-a-lifetime ‘ ervaring om deze schuwe en vreedzame dieren te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat.
 gorilla-safari-lodge1 Gorilla Safari Lodge biedt haar gasten luxe accommodatie in elf ruime huisjes, die elk de perfecte setting bieden om te ontspannen na een spannende wandeldag.De goed ingerichte huisjes hebben allemaal zonne-energie verlichting, en-suite badkamer met warm en koud water en toiletten en individuele veranda’s met een prachtig uitzicht op het ongerepte tropische regenwoud. Twee van de huisjes hebben twee kamers (beide en-suite en voorzien van een gezellige open haard) met een tussendeur waardoor ze de ideale keuze zijn voor families of grotere groepen mensen die samen reizen.
 gorilla-safari-dining

Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant, bar, lounge en kamp vuurplaats met uitzicht op het bos.

Gorilla Safari Lodge is de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke gorilla safari ervaring. Doe een volledig begeleide tocht in het dichte regenwoud en ontmoet haar inwoners; de schuwe en vreedzame berggorilla’s. Geniet van het voorrecht van het waarnemen en fotograferen van de gorilla’s als ze interageren in hun grote habitat.