info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Il Ubuntu Familiereis

Onze Il Ubuntu Familie reizen zijn bijzondere reizen. Tijdens deze reizen zijn de activiteiten gefocust op het gezin.

Dag 1: Aankomst in de ochtend of avond naar gelang de vlucht die u geboekt heeft.  Jullie chauffeur wacht op het vliegveld en brengt jullie naar ‘Govenant ‘guest house op Ngong road. Lunch en diner in het guesthouse en/of overnachting. ( naar gelang aankomst tijd)

massaiDag 2: Vandaag gaan jullie op weg naar de wereld beroemde Masai Mara. Lunch onderweg in Narok in een lokaal restaurantje. Na de lunch vervolgen we de reis naar de Masai Mara, het meest bekende park van Kenia. Tijdens de rit naar de kampeerplaats zullen jullie in de gelegenheid zijn om reeds wilde dieren te zien. De kok bereidt het diner terwijl jullie even bijkomen in uw tent of rond kunt lopen op de kampeerplaats (Verlaat de kampeerplaats nooit!!!). Vermoeid van de lange rit naar de Mara en de eerste indrukken zullen we het niet te laat maken vandaag om goed uitgerust de volgende dag op pad te gaan. Indien gewenst kunnen de volwassenen in de avond bij het kampvuur zitten.

Dag 3: Jullie maken samen met de kok het ontbijt klaar en gaan dan op weg om een echte Manyata te bezoeken. In een Manyata wonen de Masai, dit is een nomaden stam dat in hutten woont gemaakt van leem en koeievlaai. De Masai leven met hun vee in de Manyata. We wandelen met de krijgers naar een Manyata en krijgen een workshop over de cultuur van de Masai. Diner en overnachting op de kampeerplaats.

Dag 4: Nog een hele dag in de Masai Mara. Vandaag doen we een gamedrive en tussendoor wandelen we de Musiara Hil op om een spectaculair uitzicht te kunnen hebben over de savanne. Overnachting op de kampeerplaats in standaard tenten.

Dag 5: Mara> Nairobi: Jullie verlaten de Masai Mara en keren terug naar Nairobi waar jullie overnachten in een guesthouse. In de avond tijd om bij de open haard na te praten over de afgelopen dagen. De kok bereidt een maaltijd voor jullie in de keuken en waarna gezamelijk avond eten volgt.

Dag 6: Vandaag slapen we iets langer uit en ontbijten in alle gezelligheid in de guesthouse.  Vervolgens bezoeken we het olifanten weeshuis van Daphne Sheldrick. In Kenia worden heel veel DSnairobiolifanten afgeslacht vanwege de slagtanden. Vaak worden er baby olifantjes gevonden die door de stropers zijn achtergelaten. In het olifanten weeshuis in Karen worden deze babies opgevangen door Daphne Sheldrick en haar zorgzame team. Jullie gaan op bezoek bij deze olifantjes. Dit kan alleen op vaste tijden. Leer hier hoe deze vaak getraumatiseerde olifantjes worden gezoogd en groot gebracht tot ze terug kunnen in de wildernis. Na de lunch brengen we een bezoek aan de grootste sloppenwijk van Kenia, Kibera slums. Wat jullie hier zien is een immens contrast met een wijk zoals Karen in Nairobi. Het verschil tussen rijk en arm is hier goed te merken en onbegrijpelijk dat dit nog bestaat. We wandelen onder begeleiding van een ervaren gids door de sloppenwijk. Na deze leerzame dag vol indrukken overnachten we weer in de guesthouse om goed uitgerust de volgende dag weer op pad te kunnen.


Dag 7: 
Vandaag vertrekken we naar Lake Nakuru waar we bij aankomst gaan lunchen, in de namiddag een gamedrive maken en dan terug keren naar het hotel voor diner en overnachting. Lake Nakuru is vooral bekend om de miljoenen roze flamingo’s. Het biedt een schitterend spektakel om deze bijeen in het meer te zien als een roze deken over het meer. Diner en overnachting in een budgethotel.

Dag 8: Na een goed ontbijt gaan jullie op weg naar Lake Baringo om een bezoek te brengen aan hot spring een warmte bron zo heet, dat je er zo een ei kunt bakken, verder doen we een boottochtje op het meer waar nijlpaarden en krokodillen leven. Vanzelfsprekend onder begeleiding van ervaren gidsen. We rijden hiervandaan door naar Maralal. Het is een lange rit dus we stoppen onderweg om de benen te strekken en voor de lunch. Diner en overnachting is op de schitterende kampeerplaats met adembenemend uitzicht. Het is hier geen afzien want er zijn warme douches en normale toiletten. ( Ngari Hill kampeerplaats)

Dag 9: Net als de Masai leven Samburu’s in hutten gemaakt van leem en koeieuitwerpselen. Ook voor de Samburu’s is het houden van vee belangrijk, ook al hebben ze nu veel minder vee dan jaren geleden. Iedere dag trekken ze er op uit met hun vee om te laten grazen. De komende dagen trekken jullie intensief met de Samburu’s op . Dit gaat onder begeleiding van Miriam een Nederlandse, die al jaren in Kenia woont en zich daar inzet om de armoede in Samburu County  te bestrijden. Zie voor meer informatie www.seedsamburu.com.  De kinderen leren van de Samburu kinderen en andersom, bezoeken de school, gaan hout sprokkelen, leren op het vee te passen en halen water.  Jullie verblijven 3 dagen bij de Samburu’s en sluiten het af met een bezoek aan het park. Dit is een unieke en geweldige ervaring die jullie opdoen. ( Ngari Hill kampeerplaats) samburukids

Dag 10: Vandaag maken jullie gezamelijk het ontbijt klaar met de Samburu’s en maken een o.a tocht op een kameel begeleid door ervaren gidsen. Avond eten en overnachting bij de Samburu’s.( Ngari Hill kampeerplaats)

Dag 11: Een laatste leerzame dag met deze kleurrijke stam. Deze dagen zijn ‘ back to basic ‘maar juist daarom zo indrukwekkend. Met deze reis sponseren wij de stichting ‘Seed Samburu’. Jullie zullen hier meer over horen tijdens het bezoek aan de Samburu. Er wordt gevraagd wegwerp cameraatjes mee te nemen om uit te delen aan de Samburu zodat ook zij kunnen fotograferen en dit dus over en weer gaat. ( Ngari Hill kampeerplaats)

SONY DSCDag 12: Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Samburu National Park om daar de grevy zebra’s, olifanten, roth schild giraffen en andere wilde dieren te zien. We zullen vanavond in een meer comfortabele accommodatie slapen om de dag erop fris en monter aan de terug keer te beginnen. Overnachting in Samburu Sentrim lodge

Dag 13: Voor we de terug weg naar Nairobi gaan beginnen doen we nog een gamedrive, waarna een stevig ontbijt en dan op weg. Lunch onderweg inchecken en opfrissen alvorens jullie worden opgehaald voor een Kwaheri diner in restaurant Carnivore. Afsluiting van een leerzame gevarieerde reis.

Op dag 13 kunt u op het vliegveld afgezet worden voor uw vlucht naar huis, een extra nacht hotel boeken in Nairobi en dan de dag erop naar huis/ strand vakantie in Mombasa boeken.

Prijs van deze familie privé safari is geheel vrijblijvend op te vragen. Wordt afgestemd op uw reis gezelschap.

Indien u een optie wenst voor een vliegticket of prijsopgave voor de safari verzoeken wij u een email te sturen naar  info@ilubuntutravel.nl
U ontvangt dan vrijblijvend een offerte.