info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Il Ubuntu Familiereis

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport pick up en transfer naar de accommodatie om in te checken eventueel diner en overnachting (naar gelang aankomst tijd van de jeeps2vlucht shuttle).

Dag 2: Na het ontbijt worden jullie opgehaald van het hotel en rijden we naar Marangu om de “Blacksmith people” te bezoeken,  dit zijn bewoners van Tanzania die vaak al generaties lang ijzer smeden op traditionele wijze.   Ook brengen we een bezoek aan de  watervallen en aan een koffie plantage. Hier hebben we een picknick lunch. In de namiddag keren jullie terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 3: Na het ontbijt wacht de chauffeur jullie op en bepakt met lunch boxen gaan we op weg richting Arusha National park om de Meru stam te bezoeken. Jullie zullen genieten van de verhalen van deze stam over hun tradities. Hierna volgt lunch en gaan in het park wandelen onder begeleiding van een ervaren lokale gids. Diner en overnachting op de Colobus camping in de buurt van de ingangpoort van Arusha Park.

SONY DSC
SONY DSC

Dag 4: Vandaag gaan jullie op weg naar de omgeving van Monduli. Jullie bezoeken de Maasai en zullen luisteren naar hun verhalen over hun tradities en ondernemen samen met deze interessante nomaden stam activiteiten om zo meer te weten komen over hun dagelijkse leven en cultuur. Tussendoor worden de lunch boxen uitgedeeld. Diner en overnachting op de camping in de buurt van Monduli.

Dag 5: Na het ontbijt volgt een kameel rit op het land van de Maasai voor 2 uur en bezoeken jullie een Maasai stam in hun manyata. Dit is geen toeristisch opgezette dorp maar jullie bezoeken een echt dorp waar de Masaai leven. Na een leerzame middag keren jullie terug naar het vertrek punt en rijden daar vandaan naar de camping voor diner en overnachting.

Dag 6: Na het ontbijt met lunch dozen voor onderweg brengt onze chauffeur jullie naar het Babati dorp. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in een budgethotel.

Dag 7: Vandaag staat de barbaik stam op het programma. Jullie maken gezamelijk de lunch klaar waarna er tijd is voor leerzame activiteiten met deze stam. Als de avond valt keren we terug naar het dorp voor diner en overnachting in een budgethotel.

Dag 8: Wandelen met de Barbaik. Deelnemen aan een kleine jacht. Picknick lunch in de open velden. Verdere activiteiten alvorens terug te keren naar het budgethotel voor diner en overnachting.

Dag 9: Vandaag gaan jullie op weg naar Mwanza via Singida. Lunch onderweg. Bij aankomst een toer om de stad te bezichtigen. Diner en overnachting in een budgethotel of op een kampeerplaats.

Dag 10: Na het ontbijt met lunch dozen voor onderweg, brengt onze chauffeur jullie naar het Albinisme Center, hier maken jullie kennis met de albino kinderen die in Tanzania bescherming nodig hebben wegens het bijgeloof. In de middag zullen jullie ook een centrum bezoeken waar oudere mensen worden opgevangen in Mwanza too. Picknick lunch onderweg, diner en overnachting op hetzelfde budget hotel of camping.

Dag 11: Lake Victoria een prachtig meer omringd door Tanzania, Oeganda en Kenia. Hier gaan jullie vissen en een boottocht maken. De dag zal gevuld zijn met deze activiteiten alvorens in te checken in een budgethotel voor diner en overnachting.

SONY DSC

SONY DSC

Dag 12: Zeer vroeg ontbijt en dan ingepakt en wel op weg naar Lake Manyara Village at Mto Wa Mbu. Aankomst in de avond voor het diner en overnachting daar.

Dag 13: Na het ontbijt rijden we het park in om te genieten van de wilde dieren waaronder de tientallen apen die hier leven. Ook bestaat de kans dat je leeuwen in bomen ziet. In de namiddag keren we terug naar Arusha of bestaat de mogelijkheid deze reis te verlengen met een paar dagen safari naar Ngorongoro en Serengeti.

13 daagse Il Ubuntu Familie reis ( vind u deze reis te lang of wilt u graag meer safari dagen inplannen dan is dit mogelijk email ons voor de prijzen)

Heeft u interesse in deze speciale familie safari? Stuur ons dan vrijblijvend de gegevens van uw reisgezelschap door zoals de leeftijden van de kinderen en aantal volwassenen. Wij sturen u dan een passende offerte.