info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

Kenia excursies

Wanneer u in Kenia een safari hebt gedaan of u geniet van een heerlijke strandvakantie is het misschien ook een welkome afwisseling om een excursie te boeken. U kunt de excursie van te voren boeken via ons info@ilubuntutravel.nl of indien u op plaats van bestemming bent bij onze lokale vertegenwoordiger.

Mombasa

Aanbevolen excursie’s PILLI PIPA: de eigenaren van Pilli-Pipa, Harm en Selina, zijn beide gekwalificeerd PADI MSDT duikinstructeurs en EHBO instructeurs met tal van specialiteiten. Selina heeft een BSc. Hons in Marine and Freshwater Biology en een master in de aquacultuur van Stirling University. Ze waren beide werkzaam als duikinstructeurs in vele landen, waaronder Jamaica, Thailand, Malta, Engeland, Nederland en Kenia voor dat ze zich op Wasini Island vestigden. Harm (een Nederlander) spreekt vloeiend Nederlands, Duits en Engels, terwijl Selina Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Engels en Kiswahili spreekt.

swimming-dolphinsPilli Pipa biedt snorkelen en duiken aan met professionele ervaren crew members en duikers.  U wordt van uw hotel aan de noord of zuidkust van Mombasa opgehaald en vervolgens rijden we via de schitterende weg dat naar Tanzania dat leidt tussen duizenden palmbomen naar Shimoni, waarvan de laatste kilometers een zandweg is. U komt aan in het dorpje Shimoni waar de dinky (kleine boot) wacht om u naar de dhowboat te varen. Onderweg is de kans groot al dolfijnen te spotten. Er wordt gesnorkeld en voor de liefhebbers die willen duiken is een duikcrew aan boord.newboat6b

Na het snorkelen varen we naar het eilandje om te lunchen. Hier kunt u kiezen uit een zee vruchten lunch bestaande uit verse vis zoals krab,  of indien u niet van vis houdt is er ook kip. Kokosrijst en zeewier maken uw lunch tot een onvergetelijke en smakelijke ervaring.  Na de lunch uitrusten in de lounge, uitkijkend over de schitterende oceaan. Na de lunch vaart u met dinky terug naar de dhowboat en zeilen we terug naar de pier om afscheid te nemen. Een onvergetelijke dag ten einde…

Ervaren duikinstructeurs, crew members en zeer gastvrije gastheer & vrouw.

De prijs is inclusief:

• Rit naar de steiger in Shimoni aankomst ongeveer 08:30.
• Bij aankomst aan boord van onze Dhow in Arabische stijl met comfortabele stoelen. ‘Welkom aan boord’ geheten door een vrolijke bemanning die u zal bedienen met Keniaanse koffie of thee met koekjes.
• Volledige briefing van alle faciliteiten en programma
• Motor en of zeilen terwijl u uitkijkt naar dolfijnen Mpunguti ya juu & Mpunguti ya Chini passerend, op weg naar Kisite National Marine Park.
• Begeleid snorkelen in de beschermde wateren. Gidsen die veilig de vele gevarieerde vissen en koraal laten zien. Indien gewenst hulp geboden bij extra gebruik van zwembanden en dolphins-n1breddingsvesten.
• Bezoeken twee snorkel plaatsen of verlengde snorkel tijd – afhankelijk van het weer.
• Terug naar onze prive-verblijf voor een heerlijke zeevruchten banket. Kip en vegetarische opties beschikbaar. De lunch wordt geserveerd in een privé-tuin door glimlachende Swahili Dames en bestaat uit bier, wijn en frisdranken. Probeer een paar van de Citronella Thee gemaakt van verse citroen gras door Harm op het eiland gekweekt. Er is de mogelijkheid om onze Marine Literatuur te bekijken en de wezens die u heeft gezien te identificeren. Heerlijk ontspannen, weg van de drukte van het dagelijks leven met onze vers gebrouwen Keniaanse Koffie, shortbread en vers fruit.
• Enigzins vermoeid naar deze drukke dag, heeft u misschien zin en tijd in een snelle duik in het zwembad om af te koelen,
dan terug naar de bus dat in de buurt van de tuin is geparkeerd.
• Als u wilt kunt u de chauffeur vragen om te stoppen bij de Shimoni Slave Caves communautair project (optioneel tegen een extra vergoeding van K.Shs.400)
Gebruik van alle apparatuur is inbegrepen inclusief maskers, snorkels, vinnen en duikuitrusting. Frisdranken (frisdrank), mineraalwater en fruit geserveerd op de dhow. Om de dag comfortabel te maken, moet u uw eigen handdoeken, zonnecrème, water bestendige schoenen dragen, zonnehoed en zwemkleding. Vergeet niet uw camera mee te nemen voor de fantastische mogelijkheden tot fotograferen!

€ 120

The newest dhow boat.

City Tour, Fort Jesus, Old Arabic streets of Mombasa en het Haller Park

Een middag de volgende bezienswaardigheden bezoeken, Fort Jesus en the Old Arabic streets met een lunch in eén van de talrijke restaurants in Mombasa. (Zoals Pistachio, Bleu Room, Tamarind) De straatjes zijn een mengelmoes van Arabische en Swahili cultuur. Tal van winkels die van alles verkopen, heel veel gouden sieraden, ornamenten en Arabische kleding. De geuren die u hier opsnuift kenmerken het typische Afrika. Een wandeling in de smalle straten van Mombasa oude stad geeft u het gevoel alsof honderden jaren in de tijd terug gaat. De ingewikkeld gesneden houten deuren weerspiegelen de sterke Midden-Oosten invloed over de jaren aan de Keniaanse kust, plus de tal van historische gebouwen en kunstvoorwerpen. U wordt overal aangesproken door verkopers of gidsen die u door de straatjes heen willen begeleiden. Tijdens deze wandeling nemen wij een professionele gids mee zodat u de talrijke winkeltjes en andere bezienswaardigheden op uw gemak kunt bekijken.

We bezoeken tevens Fort Jesus (Portugees: Forte Jesus de Mombaça) is een Portugese fort gebouwd tussen 1593 en 1596 in opdracht van koning Filips I van Portugal, gelegen op Mombasa Island om de oude haven van Mombasa te bewaken. Het werd gebouwd in de vorm van een man (gezien vanuit de lucht), en werd de naam Jezus gegeven. In 2011 werd het fort uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO, benadrukt als een van de meest opmerkelijke en goed bewaarde voorbeelden van 16e-eeuwse Portugese militaire versterkingen. fort-jesus-museum

Hierna volgt een lunch of indien u alleen een ochtend excursie heeft geboekt terug keer naar uw hotel. Indien u een hele dag excursies heeft geboekt volgt er een bezoek aan het Haller Park.

Haller park: Een natuurpark in het klein niet ver van de Noordkust hotels. Hier lopen reuze schildpadden vrij rond, er zijn krokodillen die gevoerd worden wat u kunt zien is o.a de grootste krokodil van Kenia, nijlpaarden, grootste soort landantilopen, giraffen, apen enz. Kortom een leuk natuurpark waar u vrij rond kunt lopen. Voor de kinderen is het ontzettend leuk om te zien hoe de krokodillen, giraffen en nijlpaarden gevoerd worden. Het park zelf is ook erg mooi, een heerlijke plek om er te vertoeven en te genieten van de apen die ongestoord aan het spelen zijn. Kortom dit park zeker een bezoek waard vooral voor degene die niet op safari gaan in Kenia maar ook voor de safari gangers een leerzaam middagje uit te noemen.