info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

Kilimanjaro beklimmen

U kunt via ons de klim naar de Kilimanjaro boeken. Wij hebben reeds jaren lange ervaring met het begeleiden van klimmers naar de top van de Kilimanjaro met ons professionele team in Moshi!

MACHAME ROUTE 
6 dagen/5 nachten

img_6607Dag 1: U wordt van uw hotel opgehaald en naar het start punt gebracht waar de klim begint met een wandeling door de mountain forest naar de Machame  camp op 3000 m hoogte voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt wandelen we langzaam het pad omhoog, lopen over steile rotsachtige paden en genieten van een prachtig uitzicht op Shira Plateau en de uitgestrekte vlaktes beneden. U zult ook Mt. Meru kunnen zien een ander verlaten vulkaan op het Zuid-Westelijke richting. We eindigen dag 2 met het diner en overnachting in de Shira camp (3840m).

Dag 3: U vertrekt uit Shira in de ochtend en we nemen de weg die geleidelijk stijgt richting Kibo koepel, na de wig Buttress punt bereikt te hebben loopt het pad enigszins naar beneden naar de Baranco  Camp waar we dineren en overnachten.

Dag 4: Langzaam trekken we verder en steken we de bodem over van de grote Baranco vallei. Tot aan de Baranco vallei en tot aan de Baranco muur, blijven we de tocht op de Zuid-Circuit pad vervolgen door de Karanga Valley. (Laatste waterpunt-Karanga rivier) dan langzame trek naar Barafu Camp (4600m). Van Barafu heeft u een prachtig uitzicht op Kibo koepel en Mawenzi piek.We dineren en overnachten op Barafu camp.

Dag 5: Vroeg medio avond beginnen we met de start om het hoogste punt in Afrika te veroveren. Dit deel van de route is erg steil en zou het steilste zijn van het niet-technische pad op deze berg, tussen 4-7 uur naar de top (5896m), waarbij het een uur is vanuit stella punt (5700m). Vervolgens afdaling naar Mweka Camp voor diner en overnachting.

Dag 6: Deze dag is een eenvoudige wandeling naar Mweka gate waar de auto klaar staat dat u naar uw hotel terug brengt.

Afstanden  Duur
 Machame gate                             Machame camp  5-6 uur
 Machame hut                               Shira camp  5-6 uur
 Shira                                              Baranco(13,100ft)  5-7 uur
 Baranco                                         Barafu     kampeerplaats  6-7 uur
 Barafu                                            Uhuru  6-7 uur
 Uhuru-                                           Mweka camp  4-5 uur
 Mweka camp-                               Mweka gate  3-4 uur

Prijs voor 6 dagen Machame route: € 1435  per persoon

Inclusief:  Entreegelden, ervaren gids, dragers, overnachtingen in tenten, maaltijden, en certificaat indien de top bereikt is.

DE MARANGU ROUTE                                                   kilimanjaro-1025146_640

Afstand 64 km
Duur 5 dagen (minimum)
Hoogste punt Uhuru Peak (5896m)
Overall Hoogte Gain 3916m

De Marangu route begint bij de Marangu Gate, in de buurt van Marangu dorp, aan de zuid-oostkant van de Kilimanjaro, ongeveer 40 km vanuit Moshi.

Fase 1: Marangu Poort naar Mandara Hut

7 km, 4-5 uur, 700m stijgen.Van Marangu Gate (1980m), het pad is breed en duidelijk, die door een mooi gedeelte van het bos loopt. Op korte afstand van de poort verdeeld het pad zich het rechter afslag is de belangrijkste route; de linker is een iets langer alternatief ontworpen om u meer kans te geven om van het bos te genieten en de vogels en apen te observeren. Het pad doorkruist weer na ongeveer twee uur en opnieuw na 2 ½ uur. Van de uiteindelijke splitsing is het nog een 1 ½ uur naar Mandara Hut (2700m) – met bedden voor ongeveer 80 personen.

Van Mandara Hut kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen Maundi krater, een kleine heuvel in het noorden. Het is een twee uur terug lopen en het pad is goed aangegeven. Uitzicht vanaf de top van de krater, over het bos tot aan de belangrijkste toppen van Kibo en Mawenzi, bieden veel inspiratie voor de komende tocht.

Fase 2: Mandara Hut aan Horombo Hut

11 km, 5-7 uur, 1000 m beklimming.  Van Mandara Hut: twee paden lopen grofweg paralel door het bos en dan volgt een zone van gigantische heide leidend naar de begin van de heide. Het oostelijke pad is iets langer, maar meer aangenaam. Als u het bos verlaat zult u uw eerste duidelijk zicht op de top van de Kibo koepel te zien krijgen. Aan de rechterkant zijn de grillige toppen van Mawenzi, die hoger lijken dan Kibo uit deze hoek. Het pad, hoewel golvend en steil op sommige plaatsen, is de hele weg gemakkelijk te volgen tot aan Horombo Hut (3700m) – Hier zijn een groot aantal bunkhouses waar ongeveer 120 mensen kunnen slapen.

Als u tijd heeft geeft u misschien de voorkeur aan twee nachten in Horombo om beter te acclimatiseren. Een goede rustdag wandeling is de “Saddle” en de lagere hellingen van Mawenzi.

Fase 3: Horombo Hut naar Kibo Hut

10 km, 5-7 uur, 1000 m stijgen na Horombo Hut het pad splitst. Het westelijke pad is meer populair; het wint geleidelijk hoogte, het passeren van de laatste waterpunt, en het oversteken van The Saddle. Het Oostelijke pad (bereikbaar met afslag direct na Horombo) is steil en ruw, het passeren van de zwart-wit gestreepte Zebra Rock en de andere laatste waterpunt. Het wordt niet veel gebruikt, maar is het overwegen waard als u de drukte zwoegend langs de westelijke weg wilt ontsnappen. De twee paden kruizen elkaar op “Jiwe la Ukoyo (puntige rotsen), op 4394m. Van hier naar Kibo Hut duurt het een uur tot 1 ½ uur.

Kibo Hut (4700m) is meer basic dan Horombo en Mandara, met ruimte voor ongeveer 60 personen. Er is geen betrouwbare watervoorziening. Al het water moet worden vervoerd van de Horombo of een van de laatste Water punten. Op drukke tijden, de hutten zijn vaak overvol, slapen twee mensen op een stapelbed en op de grond, zodat wanneer  de volgende dagaanbreekt dit meestal  meestal als een opluchting komt….

Fase 4: Kibo Hut naar Uhuru Peak; plus afdaling naar Horombo Hut

4 km, 7-8 ½ uur, 1200 m stijgen: Plus 14 km, 4 ½ -7 uur, 2200 m afdaling. Deze fase van de tocht kan tot een 16 uur durende inspannende wandeling zijn, maar het is makkelijk om op elk punt te stoppen en dezelfde weg terug te nemen. Het is gebruikelijk om heel vroeg in de ochtend te beginnen, om de zonsopgang vanaf de kraterrand zien, en om u meer kans te geven de mist te vermijden. Ook de helling tot Gillman’s Point, en de sneeuw op de weg naar Uhuru Peak, zal nog steeds bevroren zijn , waardoor het lopen veiliger en minder vermoeiend is. Zonsopgang  is ongeveer om 6:00, en het moet mogelijk zijn om in 5 tot 6 uur van Kibo Hut tot Gilman’s punt te geraken, plus nog eens twee uur om Uhuru Peak te bereiken. Dit betekent normaal gesproken dat u Kibo Hut tussen middernacht en 01:00 dient te verlaten.

Als u alleen naar Gillman’s punt gaat is het belangrijk niet te vroeg aan te komen, want dit betekent dan wachten op zonsopgang, soms in extreem koude omstandigheden. Ervaren gidsen zullen uw vaardigheden beoordelen en het tempo van de wandeling aan passen om precies op het juiste moment aan de rand aan te komen.

Ascent Route

Van Kibo Hut, is het pad makkelijk te volgen omdat het zigzaggend door het circuit loopt. Na Hans Mayer Cave (5182m) loopt de helling steiler en de wandeling wordt zonder twijfel een geploeter. Het lijkt eindeloos, maar als u eindelijk aan de rand bij Gillman’s Point (5682m) arriveert is het allemaal de moeite waard. U kunt naar beneden kijken in de met sneeuw gevulde krater, over de spectaculaire kliffen van de oostelijke ijsvelden, terug naar The Saddle met de donkere massa van Mawenzi achter en langs de rand van de rand tot Uhuru Peak.

De meeste mensen zijn tevreden met punt Gillman’s te bereiken, vooral als ze zien hoeveel verder het is naar Uhuru, maar als u zich goed voelt en er is nog tijd, is het de moeite waard om door te gaan naar de top. De wandeling rond de kraterrand, met de sterke daling in de krater aan de ene kant en de met zachte sneeuw bedekte buitenste hellingen van de koepel op de andere, is een van de meest spectaculaire in Afrika. Van Gillman naar Uhuru duurt het nog twee à 2 ½ uur.

Op Uhuru Peak (5896m) is er een vlaggenmast, een plaquette gegraveerd met een citaat van president Nyerere, en een teken dat aangeeft dat u het hoogste punt in Afrika heeft bereikt. Als het weer is goed wilt u genieten van uw succes en het uitzicht goed tot u kunnen laten binnenkomen. Als het slecht weer is zult u waarschijnlijk snel een foto willen nemen en snel weer naar beneden.

Afdaling: De terugkeer van Uhuru naar Gillman’s duurt ongeveer één tot 1½ uur. U moet ernaar streven in ongeveer drie uur na zonsopgang bij Gillman’s punt terug te zijn, omdat na deze tijd de bovenste laag sneeuw nat wordt en het veel moeilijker wordt om te wandelen.

Van Gillman’s terug naar Kibo Hut is het circuit zalig easy-going in vergelijking met het omhoog ploeteren. Een korte wandeling duurt ongeveer twee uur. Als u sterke knieën en stalen zenuwen heeft kunt u door het circuit rennen en terug zijn in Kibo Hut in minder dan een uur. Vanaf hier vind u het pad naar Horombo Hut in twee tot drie uur.

Fase 5: Horombo Hut naar Marangu Gate

18km, 5-7 uur, 1900 m afdaling

Op de laatste dag, traceer de route, het pad volgend wat duidelijk is aangegeven naar Marangu gate. Mandara Hut is ongeveer halverwege en een goede plek voor een pauze.

5 dagen Marangu route: € 1435  per persoon.
Inclusief: Entreegelden, ervaren gids, dragers, overnachtingen in de hutten, maaltijden, certificaat indien de top bereikt is.