info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Murchison Falls

 RCHcamp Red Chilli is prachtig gelegen om Murchison te verkennen. Het kamp is in Paraa op de zuidelijke oever van de rivier de Nijl in het hart van het park. Het ligt op slechts 500 meter van de Paraa veerboot, waar alle voertuigen de Nijl oversteken voor game drives rond de Nijl delta, en waar de boten gehuurd kunnen worden voor game viewing en sportvissen op de Nijl – hetzij tot aan de basis van de Falls, of omlaag tot de delta Nijl in Lake Albert.
 Safari-tents-by-night Het kamp biedt als de enige low – midden budget accommodatie in het park, in ingerichte safaritenten en bandas (kleine individuele huisjes) met openbare of privé badkamers, evenals de enige camping faciliteiten met moderne douches, toiletten, kook geddelte en veiligheid verlichting.Een kampvuur brandt de meeste avonden (als het weer het toelaat!) om het safari gevoel compleet te maken. De moderne toiletten en douches hebben voorzieningen voor mindervaliden en al onze en-suite bandas zijn voorzien van zonne-energie warm water systemen, hoewel de hitte in Murchison betekent dat dit niet altijd nodig is!
 Storm-round-the-camp-fire Er is een goed gevulde bar en restaurant onder een grote open rieten dak met een spectaculair uitzicht op de Nijl. De bar serveert drankjes van 06:15 tot middernacht en maaltijden zijn beschikbaar op de volgende tijden: Ontbijt 07:20-10:30, Lunch 11:30-15:00, Diner 18:30-09:00. Ontbijt en lunch zijn à la carte, terwijl voor het diner een keuze gemaakt kan worden uit 3 verschillende gerechten per dag: een rood vlees, één wit vlees / vis en een vegetarische optie.

 

Murchison River Lodge ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Nijl 350 km ten noorden van de hoofdstad van Uganda, Kampala. De wegen in Oeganda kunnen onvoorspelbaar zijn en de rit van Kampala naar de lodge duurt ongeveer 5 uur. Masindi staat bekend als de toegangspoort tot het nationale park en van Kampala tot Masindi duurt het ongeveer 3,5 uur. Van Masindi naar Murchison River Lodge duurt ongeveer 2-4 uur, afhankelijk van of je door het nationale park reist
Er zijn 4 huisjes met rieten daken zijn ruim en comfortabel met een aantrekkelijke inrichting waardoor ze allemaal uniek zijn.  De ingerichte rieten safaritenten   liggen in de bush, met drie dicht bij de oever van de rivier. Er zijn 5 comfortabele kampeertenten  rondom het grote kampeerterrein aan de achterzijde van het pand, weg van de rivier. Voor kampeerders is er een goed uitgeruste kampeerplaats.
De huisjes hebben een tweepersoonsbed boven  en 2 eenpersoonsbedden beneden met een badkamer ensuite. De safari tenten zijn voor twee personen maar 4 ervan kunnen 3 personen en een baby huisvesten. De huisjes en safari tenten hebben allen warm water in een privé badkamer, bedden zijn voorzien van muskieten netten.
  Er is een zwembad voor alles gasten van Murchison River Lodge toegankelijk.Onder een groot rieten dak bevindt zich het restaurant, de bar en het terras van de lodge, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de rivier de Nijl en het Murchison Falls National Park. Vanuit dit uitkijkpunt zien we vaak olifanten, nijlpaarden en waterhoenders die door het water waden om op de eilanden te grazen en de meeste apen passeren de lodge dagelijks.