info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Nuttige informatie Kenia

kenyaairwaysAankomst informatie: U komt aan in Nairobi op Jomo Kenyatta International Airport of Moi International in Mombasa : u begeeft zich op weg naar de douane. Hier wordt uw paspoort gecontroleerd dat nog 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig moet zijn. Indien u nog geen visum heeft geregeld bij de Keniaanse Ambassade kunt u dit bij aankomst alsnog regelen. Kijk hiervoor op visum informatie.

Na de douane gaat u naar de bagage band waar u uw bagage kunt ophalen. Mocht uw bagage zoek zijn geraakt meld dit dan meteen bij de betreffende balie op de luchthaven en zorg ervoor dat u een document krijgt waarin bevestigd is dat u melding heeft gemaakt. Wij zullen u altijd assisteren om uw zoekgeraakte of achtergebleven bagage te vinden maar zijn niet aansprakelijk voor verloren gegane bagage! Geef ons telefoonnummer door zodat de luchtvaartmaatschappij contact met ons kan opnemen wanneer uw bagage gevonden is en er geregeld kan worden dat het afgeleverd kan worden.

Het klimaat: Kenia is over het algemeen het hele jaar door goed bereisbaar. U dient echter rekening te houden met de regenmaanden, vaak startend in April, aanhoudend in Mei. Maar ook in Juli en Augustus wil er nog weleens een bui vallen. Eind oktober en de maand november zet zich het tweede regenseizoen in van het jaar met korte hevige buien en veelal de rest van de dag droog. december tot en met maart zijn de heetste maanden van het jaar met temperaturen die oplopen tot ong 35 graden in Mombasa. ( soms nog hoger )
In de regenperiodes zijn de lodge safaris goedkoper omdat het dan regenseizoen is. Dit is meestal in de maanden April/Mei en Juni. U heeft echter wel grotere kans vast te komen zitten in de modder… maar een fourwheeldrive biedt uitkomst. En een safari in de regen heeft ook zijn charme..
Aan de kust is de vochtigheidsgraad wat hoger dan in het binnenland, in januari en februari kan dat oplopen toch 70%, wat niet echt comfortabel is. In de wat hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook wat warmere kleding mee te nemen, voor de vroege ochtend en de late avond. In deze gebieden kan er een groot verschil in temperatuur optreden tussen de dag- en nachttemperatuur.

Goed voorbereid op reis met betrekking op voorlichting omtrent voorzorgsmaat regelen. Wat kunt u in een land als Kenia verwachten op gebied van Malaria, Typhoid, Hepatitis en andere ziekten? Wat voor voorzorgsmaatregelen kunt u nemen en hoe is gesteld met medische zorg in Kenia?
Hier vind u de beschrijvingen van de ziektes die in Kenia voorkomen, en wat u kunt doen om dit te voorkomen.
Ù kunt een hoop ellende voorkomen als u zich aan de algemene veiligheidsregels houdt. Niet gaan eten in lokale restaurantjes die er armoedig en onhygiënisch uitzien, geen ongewassen of ongeschild fruit eten, geen voedselwaren kopen in stalletjes aan de kant van de weg. Geen water uit de kraan drinken, maar alleen verzegelde flessen water. Bescherm u tegen insecten beten en neem uw malaria tabletten op tijd in. Indien u onverhoopt toch klachten heeft die kunnen wijzen op malaria zoals hoge koorts, rillen, zweten, spierpijn en hoofdpijn onmiddellijk een arts raadplegen. Malaria is over het algemeen goed te behandelen. U krijgt een kuur van tabletten of injecties.

Inentingen: 

BD Injection SystemDTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)
Gele koorts vaccinatie
Hepatitis A vaccinatie
BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

Gaat u langer dan drie maanden naar Kenia? Dan wordt naast de bovenstaande inentingen voor Kenia ook deze aanvullende vaccinaties geadviseerd:

BCG (tuberculose) vaccinatie (in sommige gevallen)
Hepatitis B vaccinatie
Meningitis vaccinatie*
Rabiës vaccinatie

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Kenia wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt.

Malaria: in Kenia kun je gestoken worden door de malaria mug. Neem malaria tabletten in.

Voor meer informatie www.gezondopreis.nl

Geldzaken: U kunt overal terecht met uw Visa kaart of Maestro om geld uit de automaten te halen. U kunt ook bijna overal betalen met euro’s of dollars.

Veiligheid:
Over het algemeen geldt vermijd plaatsen waar weinig tot geen toeristen komen. Bepaalde gebieden of afgelegen plekken niet alleen bezoeken. Geen sloppenwijken zonder begeleiding bezoeken. Let op zakkenrollers in drukke straten en vooral bij het instappen in de matatu’s . ( kleine vervoer busjes)

Binnenlands vervoer:

In Kenia kunt u per vliegtuig, trein of bus naar Mombasa of andere steden reizen. Hou er rekening mee dat de wegen niet overal trainnewgoed zijn en busreizen lange reis tijden kent. In Kenia kunt u met de matatu ( kleine busjes voor max 9 personen maar deze zitten meestal veel voller) overal heen reizen. Het is goedkoop maar niet echt veilig.

Sinds dit jaar is er een nieuwe snellere trein verbinding tussen Nairobi en Mombasa. Tot voor kort deed de koloniale trein er nog een uurtje of 12 over om in Mombasa te geraken vanuit Nairobi nu met de nieuwe trein Madaraka Express  is dat nog maar 4 en half uur.