info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

Safari Noord & Zuid Luangwa

Uw avontuur begint in Mfuwe. U wordt opgehaald van het Mfuwe Airport en we  rijden in ca. 40 minuten naar Track & Trail River Camp.

Dag 1 tot en met dag 4: De eerste vier nachten brengt u door in dit kamp. Hier bent u getuige van de schoonheid van de Luangwa Valley en het indrukwekkende aantal dieren aldaar. De Luangwa Valley is beroemd vanwege de vele verschillende diersoorten die hier leven. Het is dè plek waar u de meeste kans maakt de luipaard te spotten!

chalet2U gaat met ons op safari in open 4WD-terreinwagens, waarin we één zijn met de natuur en een optimaal uitzicht hebben op alles wat ons omringt. We maken twee drives per dag. In de vroege ochtenduurtjes zijn we er getuige van hoe het wildlife in actie komt. Laat in de middag begeven we ons naar een plek waar we een adembenemende Afrikaanse zonsondergang meemaken, om vervolgens in het donker de spectaculaire indrukken van een nachtelijke safari op ons af te laten komen. Elke safari drive neemt vier uur in beslag. We worden begeleid door bekwame, ervaren gidsen, die al uw vragen zullen beantwoorden en de auto in een zodanige positie brengen dat u de mooiste safari-foto’s kunt maken.

Dag 5: Op de vijfde dag van uw verblijf starten we de tocht naar het Noorden, trekkend door de Nsefu sector (deel van het South Luangwa National Park), een uniek gebied om immense kuddes buffels te zien, grote groepen leeuwen en met regelmaat wilde honden. Hier stoppen we om de lunch te gebruiken voor we onze reis vervolgen naar Wilderness Camp in Luambe National Park.
Wilderness Camp in Luambe (het enige camp in dit gebied) is gesitueerd op de oevers van de Luangwa River, van waar men ziet hoe enorme groepen nijlpaarden zich vermaken in de rivier. De ensuite safari tenten op houten dek vormen een uitstekende accommodatie met uitzicht op de Luangwa.
Luambe National Park is een relatief klein park, maar biedt een gevarieerd fraai landschap en grote aantallen wildlife. We brengen hier drie nachten door, tijd genoeg om het gebied goed te verkennen en dit schitterende park ten volle te beleven.

Dag 8 t/ m dag 10:  Op dag 8 is de tijd gekomen om de ongerepte wildernis van het North Luangwa National Park te ontdekken. We rijden binnen 4 uur naar het noorderlijk gedeelte van de Luangwa. Het is een echte bush-rit op onverharde wegen, met veel natuurschoon en traditionele Zambiaanse dorpjes onderweg. North Luangwa is een gebied van bijna 4700 km2 waar slechts een paar safari operators actief zijn. Dit is the real Africa voor personen die rust en mooi natuur kunnen waarderen. De safari gidsen zijn zeer goed opgeleid en weten u alles te vertellen over het ecologisch systeem. Het gebied is erg remote en het landschap is een ware belevenis. Enkele highlights in dit gebied zijn walking safaris, enorme kuddes buffalo’s , grote groepen leeuwen…en niet zelden zijn we getuige van spectaculaire confrontaties tussen jager en prooi.20140529-_MG_0685

Luangwa North Camp ligt in een wijde bocht van de Mwaleshi River. In dit bushcamp kunnen maximaal  10 gasten tegelijk verblijven, waardoor men verzekerd is van een authentieke belevenis middenin de wildernis van dit beschermde gebied. Vrijwel alle safari-activiteiten worden per voet afgelegd. Uw gids, geassisteerd door een gewapende scout, maakt u attent op ‘signs, tracks & trails’ in de bush die onontbeerlijk zijn in onze speurtocht naar wildlife. Een ware must is een dagtrip naar de stroomopwaarts gelegen Mwaleshi Falls, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het koele water. Dus vergeet beslist uw zwemoutfit niet…

Dag 11: Uw vlucht op dag 11 van Mwaleshi airstrip naar Mfuwe Airport neemt ongeveer 45 minuten in beslag en biedt u een schitterende blik vanuit de lucht op de Luangwa wildernis. Aansluitend vliegt u naar Lusaka, het einde van deze reis.

Deze reis is alleen beschikbaar van 12 juni tot 31 oktober.

Prijs indicatie: