info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

Safari te paard

_1000728_15819992524_oMihingo Lodge organiseert al sinds December 2008 paard safari’s buiten Lake Mburo National Park. De ritten worden volgens de rijvaardigheden van elke groep aangepast; voor beginners en onervaren ruiters zullen de paarden alleen stapvoets gaan. In feite is een wandeling te paard de beste manier om de natuur en wildlife te bekijken. Het is rustig en ontspannend en u komt heel dicht bij de dieren. Voor gevorderden zijn er ook mooie stukken voor de draf en galop. Er zijn 6 volbloeden (14 tot 17 hands, maximale gewicht 85 kg), 1 Oostenrijkse Warmblood (17 hands, maximumgewicht 100kg) 4 volbloed en Ethiopische pony crosses (13 hands, maximale gewicht 70kg) en 2 taaie Ethiopische pony’s (12 hands, gewicht limit 60kg), dus in totaal 13 paarden die kunnen worden bereden.

In november 2009 kreeg de lodge een concessie om paardrij safari’s opereren in Lake Mburo National Park, waar een aantal fantastische routes zijn. De beste rit in het park is een tot op 4 tot 5 uur rijden op de 4 km lange grazige Warukira Range gelegen in het midden van het park met een prachtig 360 graden uitzicht op de omliggende heuvels en valleien in het park. Aan het einde van deze range is een waterput, dat vaak buffels en andere dieren aantrekt in combinatie met een prachtig uitzicht op 9 van de 12 meren rond Lake Mburo National Park. Deze rit verandert het hele gevoel van het park, waardoor het absoluut spectaculair wordt.

Safari’s te paard is een spannende manier om de dieren in de buurt van Mihingo Lodge te zien. Zonder enige motorgeluid en uitlaatgassen voelt u zich eén met de natuur en krijgt u vaak de kans om de meer schuwe dieren te zien. Het is een opwindende ervaring die niet gemist mag worden. Soms zijn er Rothschild giraffe, eland en buffels te zien en bijna altijd wrattenzwijn, topi, impala, duiker, bushbuck, waterbokken en zebra’s tijdens de paardrij safari’s, maar dit hangt sterk af van de tijd van het jaar en de regen dat in het gebied valt. Het is heel bijzonder om een safari te beleven vanaf een zadel ; zebra’s komen naar u toe om de vreemde familieleden zonder strepen te bekijken. Zelfs de doorgaans zeer verlegen eland komt nieuwsgierig naar de paarden kijken, zonder weg te lopen, maar houden wel hun veilige afstand. Mini Trappe, eén van de toonaangevende paardrij safari operators in Tanzania was verbaasd over hoe mooi het rijden in Lake Mburo is.

cantering-in-research-valley-in-lake-mburo-national-park_5454332178_oHet maximum gewicht wat de paarden kunnen dragen is 100 kg, maar de meeste van onze paarden kunnen niet meer dan 80 of 90 kg dragen. Er zijn volledig verstelbaar helmen in alle maten en chaps aanwezig. Er wordt gereden met Engelse stijl zadels. Wij raden u aan een lange broek en stevige schoenen te dragen, indien mogelijk met een kleine hak. Momenteel zijn de groepen die uit rijden gaan max 8 personen , maar dit is afhankelijk van het gewicht van de rijders en ook de beschikbaarheid van de paarden. Alle ritten worden begeleid door ten minste eén ervaren paard gids, maar in de meeste gevallen zijn er 2 gidsen bij elke rit.

 

Prijzen:

Voor gasten die in de lodge verblijven:mihingo-lodge
1 uur € 40
2 uur € 67
3 uur € 87
4 uur € 97 incl picknick ontbijt
4 uur € 145 incl een uur bush ontbijt

Hele dag incl ontbijt en lunch  € 193
2 half daagse safari te paard     € 381 incl overnachting
2 daagse safari te paard             € 476 incl overnachting
3 daagse safari te paard             € 760 incl 2 overnachtingen