info@ilubuntutravel.nl 0031616926868

South Luangwa & Kafue Safari

Tijdens deze safari bezoekt u twee aparte nationale parken binnen Zambia met drie verschillende bush bestemmingen. Allereerst bezoekt u het Kafue National Park, een van Afrika’s grootste natuurreservaten met een oppervlakte van ruim 22.000 km2. In het Noordwesten ligt Busanga Plains, dat voor het grootste deel van het jaar een moerasgebied is. Vier maanden per jaar kunnen in dit gebied safaris georganiseerd worden. Busanga kent uitgestrekte vlaktes en is rijk aan een divers dierenleven. Dieren die met regelmaat worden waargenomen zijn o.a. w.b.t roofdieren: leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s en ook komen er veel antiloopsoorten voor zoals: lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop etc. Het gebied is ook buitengewoon aantrekkelijk voor vogelliefhebbers.

Het tweede safari gebied dat u bezoekt is het South Luangwa National Park. Dit gebied is de helft zo groot als het Kafue Nationaal park maar wordt gezien als een van de beste parken in Zuidelijk Afrika met een grote variatie in landschappen en hoge wilddichtheid. Luipaarden komen hier hier in groten getale voor en er is geen betere plek in Afrika om deze normaal erg schuwe dieren te bewonderen. Maar in South Luangwa treffen we ook de Thornicroft giraf aan en het Cookson’s wildebeest die beide alleen in dit gebied voorkomen. De Luangwa Rivier is de thuisbasis van de grootste populatie nijlpaarden en krokodillen in Zuidelijk Afrika.

Dag 1: Lusaka > Kafue National Park.
U wordt bij aankomst hartelijk verwelkomd door de chauffeur van Mukambi safari lodge. Er volgt een transfer van ongeveer 4 uur naar Mukambi waar u de nacht doorbrengt in een luxe chalet met alle voorzieningen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in de lodge is het wellicht nog mogelijk om aan een avond safari of een river cruise deel te nemen.

Dag: 2 – 4 Kafue National Park Busanga Plains. Na het ontbijt wordt u naar het noord/westelijk deel van het national park gebracht. Deze rit kan gezien worden als een lange safari van 5 uur dwars door het park. Eenmaal aangekomen bij het Busanga kamp zal het programma voor de komende 2 dagen met u besproken worden. Ochtend en avond safari’s en wandelsafari’s behoren tot de mogelijkheden. Alle activiteiten worden in Kafue ondernomen tezamen met andere gasten van de lodge tenzij anders is afgesproken. Het Busanga Plain camp heeft een exclusief karakter. Er wordt op kleine en persoonlijke schaal gewerkt met een beperkt aantal personeelsleden. U verblijft 3 nachten in een van de zes ensuite safari tenten in het hart van de Plains.

Dag 5: Kafue National Park. Op deze dag gaat u na het ontbijt weer een lange safari rit maken naar Mukambi safari lodge. U kunt nog binnen Kafue een laatste safari of boottocht doen aan het einde van de middag.

Dag 6: Kafue > Lusaka > South Luangwa. Afhankelijk van de vliegtijd naar South Luangwa wordt het reisprogramma aangepast. Wellicht is er nog ruimte voor een laatste ochtend safari. De chauffeur van Mukambi rijdt u weer terug naar de luchthaven in Lusaka. Vandaar vliegt u met Proflight naar Mfuwe waar de chauffeur van Track & Trail u verwelkomt. Vervolgens wordt u door het Mfuwe gebied gereden, waar u een eerste indruk krijgt van het alledaagse Zambiaanse leven. Deze transfer van de airport naar de lodge duurt iets langer dan 30 minuten.

Dag 7-10: South Luangwa. We proberen zo vroeg mogelijk, na zonsopgang, met u het park in te gaan om zo de primeurs te hebben van het avontuur in de bush. Voor de fotografie- en vogelliefhebbers zijn juiste de eerste uren het belangrijkst, dan is het licht het mooist en de natuur windstil zodat o.a. vogelgeluiden goed tot hun recht komen. s’ Avonds is de meest optimale tijd om met een avond safari op zoek te gaan naar de roofdieren van de Luangwa. Met spotter en professionele gids heeft u de meeste kans het luipaard te zien jagen.

Gedurende uw vier dagen durende verblijf in South Luangwa wordt ruimte gemaakt voor een ‘all day- safari’, wat inhoudt dat u een hele dag in het park doorbrengt en ook andere delen van het park kunt zien waar met de reguliere game drive geen tijd voor is vanwege de grote afstanden. Op het heetst van de dag houden we een bush brake met een picknick.

Dag 11:  Afhankelijk van uw vlucht connecties zowel lokaal als internationaal zou eventueel nog een safariactiviteit kunnen plaats vinden. Indien niet, wordt u weggebracht naar Mfuwe Airport voor uw reis terug naar Lusaka.

Interesse in deze safari? stuur ons een email voor een vrijblijvende prijsopgave.