info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Tarangire

SONY DSC Op ander half uur rijden ten noorden van Arusha ligt Tarangire National Park, bekend om zijn grote populatie olifanten. Whistling Thorn ligt in in een typisch Afrikaanse bush landschap van doorn bomen, pal naast het Kwa Kuchinja ecologische verbindingszone, dat wordt gebruikt door de dieren om van Tarangire naar Lake Manyara te gaan op zoek naar water en gras. Tijdens de migratie periodes, kunt u geluk hebben om getuige te zijn van de migratie van zebra’s, gnoes en olifanten, vanaf de veranda van uw tent. Het is een kleine tented camp, gerund door de mensen van de lokale Maasai dorpen en zeker iets anders dan de gewone safari ervaring. Dit is waar de natuur, de cultuur en de conversation samenkomen in het hart van in het wild Afrika.
SONY DSC Whistling Thorn Camp is geschikt voor maximaal twaalf gasten in zes ruime tenten onder permanente gras rieten ramadas. Elke tent heeft kasten, een bureau en een eigen badkamer met toilet en een warme douche. Van uw privé schaduwrijke veranda, kunt u de parken van Whistling Thorns overzien en de afgeplatte acaciabomen, waar giraffen, zebra’s en olifanten grazen, en waar af en toe Maasai krijgers voorbij lopen. De tenten hebben muskieten netten, elektrische verlichting in de tent en badkamer, en zijn voorzien van fakkels (zaklampen).Het is mogelijk  camera’s, batterijen, etc. op te laden.
whistling_thorn_4 Het restaurant heeft een mooi uitzicht over de Kwa Kuchinja Wildlife Corridor. Gratis koffie en thee in de middag. Iedere dag is er een gezellig kampvuur waar u met medereizigers verhalen kunt uitwisselen.
Simba Tarangire: Gelegen nabij de nieuwe Sangaiwe Gate van het Tarangire National Park. De lodge ligt in een natuurrijk gebied met een onbelemmerd uitzicht op het prachtige  Burunge meer, dat wordt begrensd door het park en een natuurbeheergebied. De omgeving is verbluffend; met een gigantische oude Baobab-boom die een hoek verankert en een doordringend gevoel van het echte Afrika.
Er zijn 16 klassieke canvas safaritenten die permanent onder een rieten dak liggen. De ruime tenten zijn gebouwd op platforms met houten vloeren, een grote kleedkamer, een toilet en een douche. Er zijn twee- drie persoons tenten en suites. Er is ook een familietent met twee queen size bedden. Daarnaast is er een buitendouche en heeft elke tent een eigen veranda met uitzicht op de bush en het Burungu meer . Meubels zijn handgemaakt van Afrikaans hardhout en afgemaakt met smaakvol geselecteerde stoffen; elektriciteit en warm water zijn op zonne-energie. Iedere kamer heeft een zaklantaarn, een kluis en de mogelijkheid om mobiel of laptop op te laden. Het is niet mogelijk om een haardroger te gebruiken hou daar rekening mee.
Er zijn gemeenschappelijke ruimtes verbonden met houten loopbruggen en er is een terras om buiten te eten, grenzend aan de eet tent. WiFi is gratis beschikbaar.Naast een groot zwembad is er een uitkijkplatform, gebouwd in een statige acacia boom om het kijken van wilde dieren en sterren te vergemakkelijken. Middagthee is beschikbaar vanaf 15:30 uur en er is een goed gevulde bar met wijnkaart met Zuid-Afrikaanse wijnen.
Check in time:          Check out time:              Children’s policy