info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

14 dagen Wilderness & Wellness

masai+beach+kitesurf+Dit is een bijzondere reis speciaal samengesteld voor vrouwen die samen een avontuurlijke safari willen maken en daarna eindigen met een 5 daagse Wellness verblijf aan de prachtige zuidkust van Mombasa.

De reis duurt 14 dagen en kan ten allen tijden worden geboekt met een min. van 6 deelnemers. De safari wordt uitgevoerd in mini safari busjes met open dak met een max van 6 reizigers per busje. Voor grotere groepen hebben we, indien gewenst,  een safari truck beschikbaar. ( of we vertrekken met meerdere safari busjes)

Dus hebben jullie zin om samen met collega’s, vriendinnen of familie leden een avontuurlijke safari te doen en daarna heerlijk verwend te worden in een prachtige resort aan de parelwitte stranden van Mombasa? Boek dan deze bijzonder Women’s Wilderness & Wellness reis! En ga naar huis met een goodybag vol herinneringen en leuke Keniaanse schoonheid en verzorgingsproducten!

Dag 1: Jullie komen aan in Nairobi waar jullie worden opgehaald door onze chauffeur en naar Comfort hotel gebracht. ( nette budget hotel )  ( indien jullie met een ochtendvlucht aankomen kunnen jullie deze dag naar eigen keuze invullen. Vanzelfsprekend krijgen jullie op verzoek informatie/ assistentie m.b.t excursies of eetgelegenheden.comfort-suites

Dag 2: Na een goed ontbijt in het hotel restaurant, worden de spullen ingepakt en worden jullie opgehaald door onze chauffeur die samen met jullie nog de laatste inkopen gaan doen voordat het avontuur begint. Wij zorgen ervoor dat er voldoende drink water aanwezig is maar frisdranken dienen zelf aangeschaft te worden. Deze zijn echter ook op de kampeerplaatsen te verkrijgen. We vertrekken naar het meest bekende park van Kenia, de Masai Mara. Onderweg zullen we stoppen in het handelsstadje van de Masai ‘Narok’ waar we lunchen in de open buitenlucht, alvorens we onze weg vervolgen naar de Masai Mara. Bij aankomst in het park rijden we naar de kampeerplaats, we doen een gamedrive onderweg en bij aankomst krijgen jullie een tent toegewezen. Per tent zullen er 2 gasten slapen. In de avond gaan we bij het kampvuur zitten om nader kennis met elkaar te maken en te genieten van de Afrikaanse sterrenpracht. Na het diner is het tijd om uit te rusten van de eerste lange safari dag.

Dag 3: Na het ontbijt trekken we erop uit om een gamedrive te doen en wilde dieren te spotten. De Masai Mara staat bekend om zijn zwart gemaande leeuwen, verder vinden we hier cheetah’s, luipaarden, gnoes, zebra’s en zoveel meer. We keren terug naar de kampeerplaats voor de lunch. Na de lunch een kleine siesta om in de namiddag nogmaals het park te verkennen op zoek naar de wilde dieren. Diner wordt ondertussen bereidt door onze ervaren kok. Na het diner vertoeven we opnieuw bij het kampvuur en genieten van de verhalen van de Masai krijgers die ons gezelschap komen houden. Dan is het tijd om de tenten op te zoeken voor de zo nodige nacht rust en fit te zijn voor de volgende safari dag.

maasai-tribeDag 4: Vandaag gaan jullie een Masai dorp bezoeken. Hier zullen jullie ervaren hoe het is om in een echt Masai hut te leven. Deze hutten, opgetrokken uit leem en gedroogde koevlaaien trekken veel vliegen aan, waar de Masai zo te zien weinig hinder van hebben. Jullie wordt verteld hoe de Masai leven, wat hun tradities zijn en jullie krijgen de kans om zelfgemaakt sieraden te kopen. Masai leven van de inkomsten van toerisme en hun sieraden. Masai bezitten veel koeien en schapen en zien hun vee als hun kostbaarste bezit.  We staan heel vroeg op voor het ontbijt, om een gamedrive te doen. De katachtigen zijn vooral in de ochtend actief op jacht en we hopen natuurlijk dat jullie zo een ‘catch’ mee kunt maken. We keren terug naar het kamp voor het ontbijt en en nemen de klaargemaakte lunch boxen mee voor onderweg. Na het bezoek aan het dorp rijden we naar de rivier om te lunchen. Na de lunch doen we nog een gamedrive en zullen voor 6 uur terug zijn in het kamp. De laatste avond in de Masai Mara valt en we genieten wederom van het kampvuur voor we gaan slapen.

Dag 5: Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en verlaten dit schitterende park op weg naar Hels Gate waar we op een mountain bike  het park zullen verkennen, tussen de zebra’s en giraffen. Er is een gids aanwezig dus geen reden tot enig angst. In dit park zijn geen katachtigen. We overnachten in het budgethotel Marine Resort.

Dag 6: Vandaag rijden we naar het mooie park Samburu. De Samburu zijn net als de Masai een nomaden stam. Ze dragen traditionele kleding en hebben kleurrijke sieraden en ook vaak vogel hellsgategirafveren op hun hoofd. De haren zijn lang en door rode modder gekleurd. Als een Samburu trouwt moeten zijn lange haren eraf. Jullie zullen met de Samburu kennis maken. In het park zien we o.a de Grevy zebra’s dit zijn andere zebra’s dan in de overige parken. Ook zien we hier de Rothschild giraffe. Jullie dineren en overnachten in het kamp.

Dag 7: Mirjam is een Nederlandse vrouw die al jaren bij de Samburu woont en ontwikkelingswerk verricht. Vandaag bezoeken we haar project. Hier krijgen jullie alle informatie over wat zij hier allemaal al bereikt heeft. Haar verhaal is een inspiratie voor ons allemaal. Na de lunch doen we een gamedrive en keren terug naar het kamp voor overnachting. Informatie over haar project vinden jullie hier. www.seedsamburu.com

Dag 8: We staan tegelijk met de zon op…. en de vroege vogels om de wilde dieren actief bezig te zien, alvorens we terug keren voor een kop koffie en onze spullen alweer inpakken voor de reis terug naar Nairobi. Jullie lunchen onderweg en arriveren in de late namiddag in het hotel. Na een opfrissing worden jullie opgehaald voor het diner in Carnivore. Een ‘laatste’ bourgondische ‘ maaltijd om de safari af te sluiten. We overnachten wederom in hotel Comfort. ( op basis van ontbijt)

train_mombasa2Dag 9: Na het ontbijt gaan we nog enige activiteiten in Nairobi ondernemen. Jullie bezoeken het giraffen center, het olifanten weeshuis van Daphne Sheldrick en de sloppenwijk ‘Kibera’. Lunch tussendoor in lokaal restaurant ( op eigen kosten) Vervolgens worden jullie naar het trein station gebracht voor jullie reis naar Mombasa. Dit is een avontuurlijke trein reis die jullie  niet mogen missen. Een ouderwetse trein die dwars door Kenia door de 2 wild parken Tsavo Oost en West naar Mombasa rijdt. Overnachten in coupé van 2 of 4 personen in ( smalle) bedjes, dineren en ontbijten in het restaurant.

Dag 10: Na aankomst in Mombasa worden jullie van het treinstation opgehaald en naar strand resort ‘ Sands of Nomad ‘ gebracht.  Hier worden jullie met een welkomst drankje opgewacht en begint jullie welverdiende wellness verblijf. Dit verblijf is op basis van half pension ( ontbijt en diner ) Deze dagen zult u genieten van nomadseabreezepure Wellness in de vorm van Spa treatments, body massage naar keuze, 2 keuzes uit een gezichtsmassage, hoofd massage, rug en schouders massage, Hot Stone massage, mani – pedicure, genieten van smoothies gemaakt van vers fruit, onvergetelijk boottocht met zee banket lunch, snorkelen.


sonomadsDag 11/ 12/ 13/ 14 :
Naar aanleiding van de groepsgrootte wordt een planning gemaakt voor de komende dagen voor een body massage en 2 verschillende speciale massages ( Hot stone, after sun, gezicht massage, hoofdmassage etc. of een gezichtsbehandeling. Verder wordt een ieder ingedeeld voor de manicure en pedicure!

Op dag 13 gaan jullie een onvergetelijke snorkel trip ondernemen met Pili Pipa. Zeilen, met een grote kans om dolfijnen te spotten, lunchen op een prachtig eiland, zee banket om in de late namiddag vermoeid maar voldaan terug te keren naar het resort. Even relaxen voor het diner en heerlijk nagenieten in de lounge van dit prachtige resort.

Dag 14: Na het ontbijt volgt transfer naar het vliegveld of indien gewenst een verlenging van uw verblijf.

Vraag vrijblijvend onze prijzen op voor wilderness en wellness reizen op maat naar gelang de door jullie gewenste reisduur en activiteiten! 

Inclusief:

 • Bij aankomst transfer naar hotel Comfort incl ontbijt,
 • 7 daagse kampeer safari incl maaltijden
 • Overnachtingen op kampeerplaatsen en/of budgethotels
 • Entreegelden van de parken.
 • Bezoek aan project in Samburu
 • Overnachting hotel Comfort dag 8
 • Diner in restaurant Carnivore
 • Activiteiten op dag 9, incl ontbijt.
 • Transfer naar de trein, eerste klas ticket naar Mombasa per trein
 • Transfer naar het strand resort Sands of Nomad verblijf op basis van half pension.
 • Body massage en 2 aparte massages naar keuze ( Hot stone, after sun, gezichtsmassage, hoofdmassage)
 • Mani- pedicure
 • Excursie met Pilli Pipa snorkelen incl lunch.
 • Transfer naar het vliegveld

Prijs is vrijblijvend op te vragen via info@ilubuntutravel.nl