info@ivoryandpearls.nl 0031647767706

Zanzibar

Amaan verandah
Amaan verandah

Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Samen met het nabijgelegen eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. De eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia worden soms de Specerijeneilanden genoemd, hoewel die term vaker wordt gebruikt voor de Molukken. Het eiland Zanzibar heeft een oppervlakte van 1554 km². In 1994 werd het aantal inwoners geschat op 800.000. De belangrijkste stad, tevens het economische centrum, is Zanzibar met zijn vrijhaven en historische binnenstad Stone Town.

Zanzibar heeft als belangrijkste bronnen van bestaan specerijen (waaronder nootmuskaat, kaneel en peper) en toerisme. Zanzibar is de enige streek waar de Zanzibarfranjeaap (Procolobus kirkii) voorkomt.

Ik, Irene, heb Zanzibar meerdere keren bezocht, een waar paradijs op aarde. Parelwit zacht zand op de rustige stranden, wuivende palmbomen en tropische temperaturen. Helder blauw- groen zeewater, zo helder en sprankelend in het zonlicht.

Het is een heerlijke afsluiting na een avontuurlijke safari op het vaste land van Tanzania. Zanzibar heeft tientallen hotels wat varieert van budget cottages tot zeer luxe resorts. Als je tijd over hebt bezoek dan ook eens stonetown om tussen de vele smalle straatjes de Arabische sfeer op te snuiven.